Aap-zee-koe
Boek

Aap-zee-koe kinderen met autisme leren lezen (2019)/ Hilde Cornelis, Ilse Van Beversluys, tekeningen werkbladen: Branco Van Beversluys ; coördinatie: Det Dekeukeleire

Beschrijving van een leesmethode voor kinderen met een autismespectrumstoornis, waarin een duidelijke koppeling wordt gelegd tussen lezen en begrijpen doordat aandacht wordt geschonken aan de letters als losse componenten, het woord en de betekenis.

Aanwezigheid

Recensie

Bestaande leesmethoden zijn niet altijd geschikt voor kinderen met een autismespectrumstoornis. Onderwijsprofessionals hebben behoefte aan een leesprogramma dat wél past bij wat deze kinderen nodig hebben: een methode die duidelijk, visueel gestructureerd, voorspelbaar en realistisch is. Met dit praktische boek wordt daaraan tegemoet gekomen. Er wordt aandacht geschonken aan de letters als losse componenten, het woord én aan de betekenis. Er is een sterke koppeling tussen lezen, begrijpen en direct de betekenis voor kunnen stellen. Op die manier wordt het lezen meteen functioneel en gaat het lezen verder dan alleen de technische kant. Het boek gaat in op de inhoud en methodiek, bevat een handleiding en zoomt in op de structuur van de werkbladen die middels een code achter in het boek te downloaden zijn. De tekst is toegankelijk en beknopt: er wordt (in begrijpelijke taal) niet meer gezegd dan nodig is om aan de slag te gaan. Teksten (zwart gedrukt met kleuraccenten) worden waar nodig ondersteund met voorbeelden of illustraties. Waardevolle uitgave voor het (speciaal) onderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789462671751 | 71 pagina's

Titel Aap-zee-koe : kinderen met autisme leren lezen
Uniforme titel Kinderen met autisme leren lezen
Auteur Hilde Cornelis
Secundaire auteur Ilse Van Beversluys ; Branco Van Beversluys ; Det Dekeukeleire
Type materiaal Boek
Editie Herziene editie;
Uitgave Gent : Autisme Centraal, 2019 - Berchem : EPO
Overige gegevens 71 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Rugtitel: Kinderen met autisme leren lezen - Oorspronkelijke uitgave: 2006 - Met literatuuropgave
ISBN 9789462671751
PPN 424151073
Rubriekscode 464.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leesonderwijs; Autistische kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Leesonderwijs