Fobo wil niet naar de dokter
Boek

Fobo wil niet naar de dokter ([2019])/ een verhaal van Pierre Gemme, bewerking Inge Bergh ; illustraties Jess Pauwels

De hele klas gaat naar dokter Skorpo. Zij meet elke dino en kijkt naar hun tanden. Maar Fobo wil niet. Zijn tanden zijn vies. De dokter is niet boos. Goed poetsen, Fobo! AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Fobo zit op een school voor dinosauriërs. Op een dag moet de hele klas voor controle langs bij de dokter, juf Skorpo. Volgens een klasgenootje gaat juf Skorpo de kinderen meten én naar hun tanden kijken. Daar schrikt Fobo van. Hij heeft weliswaar mooie en sterke tanden, maar ze zijn ook vies! Hij is vergeten zijn tanden te poetsen. Hij wil dus niet meer naar de dokter en blijft zitten. Hij hoopt dat de dokter hem vergeet. Maar helaas: ze roept hem toch... Deel uit de serie de 'Dino klas', voor beginnende lezers. De boeken zijn geschreven door de Franse Pierre Gemme en geïllustreerd door de Belgische Jess Pauwels. Dit boek is op niveau AVI-E3 geschreven: simpele, korte zinnen die voor kinderen aan het einde van groep 3 goed te lezen zijn. Helaas is de inhoud van het verhaal ook wat simpel en niet zo heel bijzonder. Maar de illustraties zijn gelukkig erg vrolijk en aansprekend. Zij maken veel goed. Tegelijkertijd verscheen ook 'Rex wil groot zijn'*. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059246898 | 33 pagina's

Titel Fobo wil niet naar de dokter
Auteur Pierre Gemme
Secundaire auteur Inge Bergh ; Jess Pauwels
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, [2019]
Overige gegevens 33 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Phobo a mal aux dents. - Paris : Éditions Flammarion, (c)2018. - (L'École des dinos)
ISBN 9789059246898
PPN 424054620
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Doktersbezoeken ; Tandartsen ; Angsten ; Schoolleven ; Dinosaurussen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dino klas
Boek

Dino klas (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Pierre Gemme