Rex wil groot zijn
Boek

Rex wil groot zijn ([2019])/ een verhaal van Pierre Gemme, bewerking [vertaling uit het Frans] Inge Bergh ; illustraties Jess Pauwels

Rex is een kleine dino. Daarom pesten de andere dino's hem wel eens. Dat maakt Rex heel boos. Rex is klein maar zijn tanden zijn groot. En soms is Rex heel dapper! AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 'Dinoklas' is een reeks voor het aanvankelijk lezen. In dit verhaal staat Rex centraal, een jonge Tyrannosaurus. Rex is wat ondermaats en wordt gekleineerd door zijn klasgenoten. Woedend bijt hij de bal stuk (een kokosnoot) als ze hem bij het 'basketballen' negeren. Als Rex wordt aangesproken op zijn gedrag, loopt hij boos ('bek toe!' roepend) weg uit het klaslokaal. Maar als een stel enorme dino's de school komt bedreigen, staat Rex met zijn vlijmscherpe tanden zijn mannetje, en is zijn imago gered. De tekst met korte zinnen en kleine blokken kent veel dialoog, waarbij de betreffende dino met een portretje in een cirkel voor de zin wordt aangegeven. Een ruime letter op crèmekleurig papier zorgt voor een rustige bladspiegel. De grappige, cartoonachtige illustraties passen goed bij het genre en de tekst. Voorin wordt de 'dinobende', waaruit de klas bestaat voorgesteld: bijna twintig namen en figuren. Achterin, net als in andere delen, een woord-beeldspel en enkele weetjes - in moeilijker taal - over de Tyrannosaurus Rex. Tegelijkertijd verscheen ook 'Fobo wil niet naar de dokter'*. AVI-E3. Vanaf 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059246881 | 33 pagina's

Titel Rex wil groot zijn
Auteur Pierre Gemme
Secundaire auteur Inge Bergh ; Jess Pauwels
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, [2019]
Overige gegevens 33 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Tyrex veut être grand. - Paris : Éditions Flammarion, (c)2017. - (L'École des dinos)
ISBN 9789059246881
PPN 424138484
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Pesten ; Moed ; Schoolleven ; Dinosaurussen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dino klas
Boek

Dino klas (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Pierre Gemme