Fred en het geheim van de haven
Boek

Fred en het geheim van de haven (augustus 2019)/ geschreven door: Bram Klein, muziek: Bart Wijtman ; voorgelezen en gezongen door: Joris Lutz ; illustraties en Gamedesign: Sebastiaan de Ruiter

Het lukt een stel boeven niet om een schat te stelen op de Zilvervloot van Piet Hein. Bijna 400 jaar later probeert hond Fred in de haven van Rotterdam om dit alsnog te voorkomen. Voorleesverhaal met stripachtige kleurenillustraties en liedteksten die via o.a. een app zijn te beluisteren. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

In dit boek (ruim A4-formaat) komt Fred uit Honderloo opnieuw in Rotterdam, ditmaal tijdens de Wereldhavendagen. Hij ontmoet Josee van de RET die hem op sleeptouw neemt in het openbaar vervoer van Rotterdam. De boeven Frans en Arie zijn intussen onderweg naar Delfshaven op zoek naar een schat. Hier moet Fred natuurlijk een stokje voor steken. Hij roept de hulp in van zijn Rotterdamse vrienden, bekend uit 'Fred in de haven' (2008). Kunnen zij de boeven tegenhouden? En wat heeft dit allemaal te maken met Piet Hein? In dit verhaal, geïllustreerd met veel vlotte stripachtige kleurenillustraties, reis je langs een aantal bekende plekken in Rotterdam. Een feest van herkenning voor Rotterdammers en mensen die bekend zijn in de stad. Ook de verbinding met een leerzaam stukje uit het verleden wordt op een natuurlijke manier gelegd. Net als eerdere boeken over de avonturen van Fred, het laatste was 'Fred redt het weer'* (deel 4, 2010), is dit een groter concept dan alleen een voorleesverhaal. In het verhaal zijn liedteksten opgenomen, die in het luisterboek via Spotify, op een te bestellen cd of in de bijbehorende (gratis te downloaden) app te beluisteren zijn. Het boek wordt voorgelezen door Joris Lutz, die ook de liederen zingt. Ook buiten Rotterdam bruikbaar. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078388197 | 39 pagina's

Titel Fred en het geheim van de haven
Auteur Bram Klein
Secundaire auteur Bart Wijtman ; Joris Lutz ; Sebastiaan de Ruiter
Type materiaal Boek
Uitgave [Lekkerkerk] : Uitgeverij Watermerk, augustus 2019
Overige gegevens 39 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
ISBN 9789078388197
PPN 423051024
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Diefstallen ; Rotterdam ; Havens
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De muzikale avonturen van Fred van Honderloo, voorgelezen en gezongen door Joris Lutz
Boek

De muzikale avonturen van Fred van Honderloo, voorgelezen en gezongen door Joris Lutz (2006-...)

vol.
Uitgeleend
Bram Klein