Het verhaal van Jezus
Boek

Het verhaal van Jezus ([2019])/ author: Toni Matas and Birgit Akesson, drawings and illustrations: Picanyol ; translation: Henk de Jonge & Irene de Wilde

Het verhaal over het leven van Jezus Christus in stripvorm. Met ook enkele verhalen uit het Oude Testament. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Bijbels stripverhaal, een navertelling van het leven, sterven en de opstanding van Jezus van Nazaret, waarbij de onderlinge verschillen tussen de vier evangeliën worden geharmoniseerd. Vooraf wordt aandacht besteed aan verhalen uit het boek Genesis en aan Jesaja's profetie over de Messias. Tussendoor wordt op afzonderlijke bladzijden commentaar gegeven vanuit een evangelicaal standpunt met nadruk op de rol van de duivel en de offerdood van Jezus. De Bijbeltekst wordt redelijk getrouw gevolgd en veel Bijbelpassages passeren de revue. De historische situering is echter nauwelijks een punt van aandacht. De joodse identiteit van Jezus en zijn volgelingen blijft eveneens goeddeels verborgen. Door de aanvullende teksten is dit stripverhaal duidelijk bedoeld voor evangelisatie met een oproep tot gebed aan het slot. In eenvoudige stijl getekend, vlak ingekleurd stripverhaal. Veel tekst, eenvoudig tekenwerk. Met enkele geweldsscènes. Achterin ruimte om zelf gebeden op te schrijven. De oorspronkelijke editie was in het Zweeds, maar de tekst is uit het Engels vertaald. Voor kinderen met een evangelische achtergrond, vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491935220 | 144 pagina's

Titel Het verhaal van Jezus
Auteur Picanyol
Secundaire auteur Toni Matas ; Birgit °Akesson ; Henk de Jonge
Type materiaal Boek
Uitgave Apeldoorn : CLC Publicaties, [2019] - Harderwijk : EAS Lectuur
Overige gegevens 144 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Jesus storybook. - Reken : Bible for Nations
ISBN 9789491935220
PPN 423051482
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jezus Christus; Stripverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Jezus Christus