Beach bum
DVD

Beach bum ([2019])/ directed by Harmony Korine

Als een succesvolle dichter in de problemen komt, moet hij zijn decadente leven vol drank en drugs loslaten en weer gaan schrijven, maar dat valt nog niet mee.

Recensie

Amerikaanse komedie (2019) van Harmony Korine (Spring breakers), met o.a. Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club, Mud), Snoop Dogg en Isla Fisher. Voor een succesvolle dichter, zijn vrouw en vrienden is het leven één groot feest. Gedichten maakt hij nauwelijks nog. Als het noodlot toeslaat, moet hij drank en drugs laten staan en weer poëzie gaan schrijven. Dat valt niet mee. Beoordeling IMDb: 5,5. Tomatometer: 55%. Coen van Zwol (NRC 26-3-'19): 'Als schelmenfilm die lyriek zoekt in hedonisme, ultraconsumptie en popcultuur heeft The Beach Bum zijn momenten, maar grosso modo is de film vooral melig en neerbuigend. McConaugheys luie charme irriteert vooral' (2 sterren). Berend Jan Bockting (Volkskrant 27-3-'19): 'Voor wie zich neerlegt bij de vet aangezette male gaze van de film, een overdreven mannelijke blik waarin hier met enige goede wil best wat zelfspot valt te ontwaren, is het een tijdje goed toeven (...) het legt bloot dat Korine opvallend weinig te melden heeft' (3 sterren). Ronald Rovers (Trouw 26-3-'19): 'een film die zo melig is dat hij beter niet nuchter kan worden bekeken (...) The Beach Bum doet wat alle eerdere films van Korine ook deden: mensen laten zien die volledig hun eigen plan trekken, die volledig buiten de regels van de burgermaatschappij leven' (4 sterren).

Specificaties

Engels | 9789461876645

Titel Beach bum
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Harmony Korine ; Matthew McConaughey ; Snoop Dogg ; Isla Fisher
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : The Searchers, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (95 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher. - Engels gesproken, ondertiteld in Nederlands of Frans - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Iconoclast, 2019
ISBN 9789461876645
PPN 424196352
Genre humoristische roman
Taal Engels