Geub
DVD

Geub ([2019])/ regie Mathias De Neve & Jan Dircksens

Comedian Geub heeft het zwaar nu zijn vrouw er vandoor is met hun buurman, een dertig jaar oudere, rijke en aantrekkelijke 'Hollander'.

Aanwezigheid

Recensie

Vlaamse televisieserie met in de hoofdrol stand-upcomedian Philippe Geubels, bekend van theatershows en als presentator van o.a. de series 'Taboe' en 'Geubels en de Idioten'. Geubels speelt een fictieve versie van zichzelf. Zijn vrouw legt het aan met hun buurman, de dertig jaar oudere, rijke en aantrekkelijke William Van Bronkhorst (Derek de Lint), bovendien een 'Hollander'. Geubels is vernederd en depressief en heeft de hulp van zijn moeder Sonja (Vera Van Dooren) en zijn beste vrienden Dikke Dirk en Pannenkoek hard nodig om overeind te blijven. Zijn manager Johnny Braeckman (Jonas Geirnaert) maakt zich intussen grote zorgen over zijn inkomsten en probeert Geubels ertoe te bewegen allerlei schnabbels aan te nemen. Stijn De Paepe (De Morgen 16-4-'19) noemt de serie een slap afkooksel van voorbeelden als Extra's en The office met ideeënarmoede en slechte grappen, die een verspilling zijn van het originele comedyfenomeen Geubels. Tom Raes (Humo 12-9-'19) ziet een dun verhaal met veel clichés en slapstick, maar vindt de serie 'stiekem soms onweerstaanbaar lollig (...) het is de verbetenheid waarmee de daaruit voortvloeiende onzin wordt volgehouden, en de nauwkeurig afgemeten timing waarop ze deint, waardoor één en ander weer verteerbaar wordt (...)'.

Specificaties

Nederlands | 5413952194300

Titel Geub
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mathias De Neve ; Philippe Geubels ; Derek de Lint ; Jonas Geirnaert
Type materiaal DVD
Uitgave [Aalst] : Segunda, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × ongeveer 30 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Philippe Geubels, Derek de Lint, Jonas Geirnaert. - Nederlands gesproken - Videoversie van de televisieserie: België : Woestijnvis, 2019
ISBN 5413952194300
PPN 424315203
Genre humoristische roman
Taal Nederlands