Roofridder Robbie dubbelboek
Boek

Roofridder Robbie dubbelboek (2019)/ Jochen Till, Zapf, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Charlotte Bakker

Twee verhalen over roofridder Robbie, die een plan bedenkt om de verdrietige Klusdraak te helpen vliegen. En hoe kan Robbie zorgen dat zijn vader weer in zijn harnas past? AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dubbel genieten met dit leesboek uit de serie 'Makkelijk lezen met Bontekoe'. De Duitse schrijver Jochen Till schreef meerdere boeken over Roofridder Robbie. In dit dubbelboek zijn de twee eerste Nederlandstalige uitgaven gebundeld. In 'Roofridder Robbie en het roestige harnas'* (2015) probeert Roofridder Robbie, samen met zijn knecht en vriend Snotneus, Roofridder Ronald te helpen. Roofridder Ronald, de vader van Roofridder Robbie, zit vast in zijn harnas. Volgens Roofridder Ronald is het harnas gekrompen, maar Roofridder Robbie weet dat dat onzin is. Zijn vader is dikker geworden, omdat hij zoveel zwijnen eet. In 'Roofridder Robbie geeft vliegles'** (2016) helpen Robbie en Snotneus de Klusdraak die verdrietig is omdat hij zo graag wil vliegen, maar dat niet kan. Het zijn fijne verhalen met humor en veel kleurrijke illustraties die de verhalen versterken. Gedrukt in een dyslexievriendelijk lettertype en met een ruime bladspiegel. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463522472 | 87 pagina's

Titel Roofridder Robbie dubbelboek
Uniforme titel Roofridder Robbie en het roestige harnas Roofridder Robbie geeft vliegles
Auteur Jochen Till
Secundaire auteur Zapf" ; Charlotte Bakker
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2019
Overige gegevens 87 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Bevat: Roofridder Robbie en het roestige harnas. - Vertaling van: Raubritter Rocko und die rostige Rüstung. - Berlin : Tulipan Verlag, (c)2012. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2015 ; Roofridder Robbie geeft vliegles. - Vertaling van: Raubritter Rocko und die verflixte Flugstunde. - München : Tulipan Verlag, (c)2013. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2016
ISBN 9789463522472
PPN 423023233
Thematrefwoord Ridders ; draken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Makkelijk lezen met Bontekoe
Boek

Makkelijk lezen met Bontekoe (2019-...)

vol.
Uitgeleend