Celle que vous croyez
DVD

Celle que vous croyez ([2019])/ un film de Safy Nebbou

Als de jonge minnaar van een gescheiden vijftiger en succesvolle docente hun relatie verbreekt, gaat ze hem online in de gaten houden, door zich als iemand anders voor te doen.

Aanwezigheid

Recensie

Frans drama (2019) van Safy Nebbou met Juliette Binoche (Clouds of Sils Maria), Nicole Garcia (38 témoins) en Francois Civil. Als de jonge minnaar van een gescheiden vijftiger en succesvolle docente hun relatie verbreekt, gaat ze hem online in de gaten houden, door zich als iemand anders voor te doen. Zo komt ze in contact met zijn vriend en ze vallen, virtueel, als een blok voor elkaar. Beoordeling IMDb: 7,0. Floortje Smit (Volkskrant 4-9-'19): '(...) schetst een wereld waarin vrouwen van boven de 50 voor mannen niet meer meetellen. (...) Dit alles smeekt om verdere uitdieping, maar het script neemt in plaats daarvan de psychologische thriller-afslag. Ideeën worden ondergesneeuwd door soapachtige plotwendingen' (3 sterren). André Waardenburg (NRC 3-9-'19): '(...) naast de sterke rol van Binoche bevat de zesde film van Safy Nebbou aardige bespiegelingen over de angst voor ouder worden, online-manipulatie, de verslaving aan aandacht, jezelf verliezen in fantasieën en het verschil tussen mannen met een veel jongere partner (...) en vrouwen met een jonge minnaar' (3 sterren). Remke de Lange (Trouw 5-9-'19): 'Het verhaal gaat eigenlijk over verlies en verdriet en dat mag prozaïsch klinken, Binoche als door het leven getekende vrouw is een plezier om naar te kijken' (3 sterren).

Specificaties

Frans | 5051083148399

Titel Celle que vous croyez
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Safy Nebbou ; Juliette Binoche ; Nicole Garcia ; Guillaume Gouix ; Camille Laurens
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (101 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Juliette Binoche, Nicole Garcia, Guillaume Gouix, François Civil. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een roman van Camille Laurens - Videoversie van de film: Frankrijk : Diaphana Films, (c)2019 - Bevat ook: Making of
ISBN 5051083148399
PPN 424356422
Taal Frans