Elliot
DVD

Elliot het kleine rendier ([2019])/ a film by Jennifer Westcott

Het minipaard Elliot droomt er al jaren van als rendier de slee van de kerstman te trekken. Wanneer rendier Blitzen kort voor kerstmis met pensioen gaat, lukt het Elliot om zich in te schrijven voor de competitie om een vervanger te vinden. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Canadese animatiefilm met als hoofdperoon het minipaard Elliot. Elliot woont op een kinderboerderij en droomt er al jaren van als rendier de slee van de kerstman te trekken. Wanneer rendier Blitzen kort voor kerstmis aankondigt dat hij met pensioen gaat, wordt er op de Noordpool een driedaagse competitie georganiseerd om een vervanger te vinden. Met de hulp van geit Hazel en een namaak-gewei lukt het Elliot om zich in te schrijven. De competitie is keihard. Intussen dreigt het gevaar dat de andere dieren van de kinderboerderij naar de slager moeten en is er ook op de Noordpool iets niet pluis. Tara McNamara (commonsensemedia.org) schrijft dat de film veel leent van vergelijkbare kerstfilms en dat de toon vaak negatief en sarcastisch is. Zij ziet een leuke hoofdpersoon en een positieve boodschap over volharding en je droom najagen. Haar conclusie: 'Elliot: The Littlest Reindeer brings little joy to the season'; 2 sterren. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 4013549066877

Titel Elliot : het kleine rendier
Uniforme titel Elliot: the littlest reindeer Elliot : le plus petit des rennes
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jennifer Westcott ; Josh Hutcherson ; Samantha Bee
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid Films, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (86 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder anderen: Josh Hutcherson, Samantha Bee, Martin Short. - Engels gesproken, Nederlands en Frans nagesynchroniseerd, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Canada : Awesometown Entertainment, 2018 - Oorspronkelijke titel: Elliot: the littlest reindeer
ISBN 4013549066877
PPN 424410273
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Wedstrijden
Taal Engels