Jim Button & de stad van de draken
DVD

Jim Button & de stad van de draken ([2019])/ directed by Dennis Gansel

Het jongetje Jim en zijn vriend Lucas de machinist verlaten het kleine eiland Lummerland en beleven avonturen in vreemde landen. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Duitse live-action film, gebaseerd op het boek 'Jim Knoop en Lucas de machinist' van Michael Ende. Op het eilandje Lummerland wonen een koning, twee onderdanen en een machinist met zijn stoomlocomotief Emma. Op een dag bezorgt de postbode een pakket met een onduidelijk adres. Er zit een baby in, een zwart jongetje. De bewoners noemen hem Jim en hij wordt beste vrienden met machinist Lucas. Als Jim een jaar of tien is, vindt de koning dat het eiland te klein wordt en zegt dat locomotief Emma weg moet. Lucas wil haar niet in de steek laten en de locomotief om, zodat ze ook kan varen, en Jim gaat met hen mee, op zoek naar zijn afkomst. Ze belanden in allerlei avonturen in het keizerrijk Mandala en in Drakenstad, waar ze prinses Li Si willen bevrijden. Kevin Toma (Volkskrant 28-8-'19): '(...) ouderwetse live action-film (...) moet het vooral hebben van zijn prachtig uitgevoerde fantasie-spektakel. De draken uit de Nederlandse titel bijvoorbeeld, en anders wel de oorpoetsende minimensjes in het wonderlijke Mandala, of een reus die steeds kleiner wordt als hij dichterbij komt. De dik beboterde Nederlandse nasynchronisatie zal voor veel volwassen toeschouwers even slikken zijn.' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983970786

Titel Jim Button & de stad van de draken
Uniforme titel Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer Jim Button en de stad van de draken
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dennis Gansel ; Henning Baum ; Solomon Gordon ; Michael Ende
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 110 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Henning Baum, Solomon Gordon, Annette Frier. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op het boek van Michael Ende - Videoversie van de film: Duitsland : Rat Pack Filmproduktion, (c)2018 - Oorspronkelijke titel: Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer - Bevat ook onder meer: Achter de schermen ; Bloopers ; Making of
ISBN 8711983970786
PPN 424321475
Genre avonturenroman
Taal Nederlands