Een tien met een griffel
Grote Letter Boek

Een tien met een griffel ([2019])/ De Waal & Baantjer

Rechercheur Van Opperdoes en zijn collega Jacob helpen hun collega's bij het oplossen van de moord op een jonge vrouw in een pand aan een Amsterdamse gracht.

Aanwezigheid

Recensie

De oude rechercheur Van Opperdoes wordt door zijn jonge collega Jacob opgehaald als de collega's van het Amsterdamse politiebureau Raamgracht hen hebben ingeseind dat het lijk van een jonge vrouw is gevonden in een appartement aan de Lauriergracht. Al gauw wordt duidelijk dat de vrouw is gewurgd en veel wijst naar haar ex-vriend die haar intensief stalkte. Kort daarna wordt op een verlaten terrein het lijk gevonden van de eigenaar van het huis waar de vrouw is gevonden. Ook hij, werkzaam als gevangenbewaarder, blijkt vermoord te zijn. Als de ex-vriend van de vrouw voor de rechercheurs vlucht, lijkt de zaak te zijn opgelost. Na drie boeken die de rechercheur en scenarioschrijver van de tv-serie van De Cock-romans samen schreef met A. Baantjer (1923-2010), schrijft hij nu zelfstandig misdaadromans in diens geest. Ook deze zevende is heel prettig leesbaar en spannend, met veel ruimte voor het recherchewerk en leuke Amsterdamse sfeertekening. Een goede plot met veel nieuwe verwikkelingen leidt naar een verrassende, overtuigende ontknoping.

Specificaties

Nederlands | 9789036435932 | 248 pagina's

Titel Een tien met een griffel
Auteur Simon de Waal
Secundaire auteur A.C. Baantjer
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Grote Letter Bibliotheek, [2019]
Overige gegevens 248 pagina's - 23 cm
Annotatie Gebaseerd op de 'Grote letter' editie uit 2016. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Lebowski Publishers, 2014. - (De Waal & Baantjer ; 10). - Oorspronkelijke uitgave in grote letter: Abcoude : Grote Letter Bibliotheek, (c)2016. - (Grote letter bibliotheek ; 3075) - Met grote letters gedrukt
ISBN 9789036435932
PPN 424336944
Genre detectiveroman
Taal Nederlands