Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Moppereend
Boek

Moppereend ([2020?])/ Joyce Dunbar, Petr Horácek, vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Eend loopt te mopperen. Ze heeft niemand om mee te spelen. Er verschijnt een grijze wolk boven haar hoofd die steeds groter wordt. Want alle dieren die ze vraagt, willen spelletjes doen die Eend niet leuk vindt. Dan wordt de wolk zo groot en zwart dat hij barst. Prentenboek met kleurrijke collages. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Speciale editie met knuffeltje vanwege Prentenboek van het Jaar 2020. Eend is erg mopperig want de vijver is opgedroogd en ze heeft niemand om mee te spelen. Boven haar hoofd verschijnt een klein grijs wolkje. Ze ontmoet allerlei dieren, maar die spelen spelletjes waar zij als eend niet aan wil deelnemen. Het wolkje boven haar hoofd wordt groter en groter, tot het 'megantisch' groot is. En dan wordt de grijze wolk blauw, paars en geel en uiteindelijk zwart, en barst er opeens een enorme regenbui los. Alle dieren spelen in de regen en na de regen komt de regenboog in al haar kleuren. Prentenboek waarin de boosheid van de eend mooi is uitgewerkt in de grijze wolk boven haar hoofd. Die wordt naarmate eend zich steeds slechter voelt groter tot hij barst. Kleuters zullen deze emotie heel goed herkennen, en ook dat het daarna weer goed komt. De vlotte en levendige tekst leent zich dan ook uitstekend voor interactief voorlezen en om de thema's met de kleuters te bespreken. De uitermate sfeervolle illustraties in gemengde techniek met collage, die steeds een hele spread beslaan, laten de emoties van de verschillende dieren goed zien. Zeer aan te bevelen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059655065

Titel Moppereend
Auteur Joyce Dunbar
Secundaire auteur Petr Horáček ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, [2020?]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met vingerpop - Uitgave ter gelegenheid van De Nationale Voorleesdagen 2020 - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Rotterdam : Lemniscaat, 2018 - Vertaling van: Grumpy Duck. - London : Walker Books, 2018
ISBN 9789059655065
PPN 423610074
Thematrefwoord Boosheid ; Spelen ; Vriendschap
Taal Nederlands