Supershetty's op geheime missie
Boek

Supershetty's op geheime missie ([2019])/ Suza Kolb, met illustraties van Nina Dulleck ; vertaling [uit het Duits]: Ingrid Buthod

Het paard Berend heeft het helemaal niet naar zijn zin op de manege. Hij loopt weg naar zijn familie in de bergen. Kunnen Choco, Koekie en hond Bruno hem vinden? Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De shetlandpony's Choco en Koekie wonen op de manege van vrouw Veldman, samen met haflinger Berend en andere dieren. Als hun favoriete 'tweebener' Lotte jarig is, krijgt ze een mountainbike cadeau en gaat ze op een meerdaagse tocht de bergen in. Dat vinden de pony's maar niets, ze zijn jaloers omdat ze nu niet met Lotte een buitenrit kunnen maken. En als ook nog hun stal wordt afgebroken en ze buiten moeten slapen, is de maat vol. Berend gaat ervandoor, op zoek naar zijn familie die in de Alpen woont. Choco, Koekie en de hond Bruno gaan hun vriend zoeken. Onderweg komen ze allerlei dieren en mensen tegen en beleven ze spannende avonturen. Het verhaal is levendig en vol vaart geschreven. Niet alle situaties, die gedetailleerd uit de doeken worden gedaan, zijn even relevant voor het verhaal. Er komen veel personages in voor, niet alleen mensen maar ook pratende pony's, honden, katten, kippen etc. Dit maakt het verhaal vooral in het begin rommelig en lastig te volgen. Het taalgebruik is vlot en goed op de doelgroep afgestemd. De grappige tekeningen vullen het verhaal leuk aan. Zevende deel in de serie 'De ponyclub'*, maar zelfstandig te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318094 | 153 pagina's

Titel Supershetty's op geheime missie
Auteur Suza Kolb
Secundaire auteur Nina Dulleck ; Ingrid Buthod
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 153 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie 8-10 jaar - Vertaling van: Haferhorde: Huf über Kopf. - Duitsland : Magellan GmbH & Co KG, 2017
ISBN 9789048318094
PPN 422890103
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De ponyclub
Boek

De ponyclub (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Suza Kolb