Tijger is een driftkop
Boek

Tijger is een driftkop ([2019])/ Sue Graves, illustraties: Trevor Dunton ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Ellen Hoppenbrouwers

Tijger wordt snel boos. Hij gaat dan stampvoeten, schreeuwen en over de grond rollen. De andere dieren in de klas zijn dan een beetje bang voor hem. Juf Vogel helpt hem weer kalm te worden en het op te lossen. Met grappige kleurenillustraties en tips voor het samen lezen en napraten over boosheid. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tijger wordt snel boos: omdat Aap op zijn stoel zit, omdat hij geen pannenkoeken krijgt of omdat iemand anders het rode potlood heeft. Hij gaat dan stampvoeten, schreeuwen en over de grond rollen; de andere dieren in de klas worden dan een beetje bang van hem. Juf Vogel helpt hem weer kalm te worden en het op te lossen. Vrolijk prentenboek vol vrolijke, energieke en kleurrijke illustraties waarin de boosheid van Tijger grappig overdreven wordt uitgebeeld. De beschreven situaties zijn voor jonge kinderen herkenbaar en worden simpel en met humor verteld. Het makkelijke taalgebruik en de grote letters maken het boek prima geschikt om voor te lezen. Achter in het boek staan suggesties voor het samen lezen van en het napraten over het boek. Deel van de serie 'Wat een manieren!'*, een serie verhalen geschreven om met kinderen te kunnen praten over hun gedrag. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415620 | 28 pagina's

Titel Tijger is een driftkop
Auteur Sue Graves
Secundaire auteur Trevor Dunton ; Kirsten Verhagen ; Ellen Hoppenbrouwers
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 28 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Tiger has a tantrum : a book about feeling angry. - The Watts Publishing Group, (c)2014
ISBN 9789463415620
PPN 423150650
Rubriekscode 416.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Boosheid; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Boosheid