De wereld rond hond
Boek

De wereld rond hond Sophie, van zwervertje tot frisbeehond uiteindelijk de wereld rond ([2019])/ Maaike van Poelje, illustraties: Nicole Recourt ; fotografie: Peter Voort, Maaike van Poelje, Gerwine Wuring ; redactie & correctie: Linda Baart conceptes

Hond Sophie is als pup achtergelaten in een vuilnisbak in een Spaanse stad. Sophie wordt liefdevol opgevangen door zwerver Gio. Als hij overlijdt, komt ze via een hondentrainster in Nederland terecht bij liefhebbende mensen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op zoek naar eten vindt zwerver Gio een pasgeboren hondje in een Spaanse vuilnisbak. Hij noemt haar Sophie en de twee worden onafscheidelijk. Als Gio overlijdt, komt Sophie terecht bij een Nederlandse stichting die zich inzet om voor zwerfhonden en -katten een liefdevol thuis te vinden. Als de Nederlandse hondentrainster Karlijn de stichting bezoekt, valt Sophie haar dadelijk op. En ook haar dochter Nanouk is verkocht. Zou Sophie een geschikte hond zijn voor haar frisbeewedstrijden? Een aangrijpend en ontroerend verhaal over de bijzondere band tussen hond en mens, gebaseerd op ware gebeurtenissen, vlot en met veel liefde geschreven. De Nederlandse auteur woont in Spanje en richtte in 2011 samen met anderen de stichting VagabunDogs op. Sophie kan zich goed aanpassen aan alle veranderingen die haar overkomen, maar mist telkens een echt thuisgevoel. Dat vindt ze uiteindelijk bij Sem, een jongeman die met haar de wereld rond wil reizen. Hondentrainster Karlijn en haar gezin spelen een prominente rol bij de opvang en training van Sophie. Met enkele paginagrote kleurenillustraties. Achterin kleurenfoto's en informatie over de honden en personen op wie het verhaal gebaseerd is. De auteur schreef eerder de tweedelige serie 'Melle en de zwerfhonden'* (2008, 2011). Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492744074 | 214 pagina's

Titel De wereld rond hond : Sophie, van zwervertje tot frisbeehond uiteindelijk de wereld rond
Auteur Maaike van Poelje
Secundaire auteur Nicole Recourt ; Peter Voort
Type materiaal Boek
Uitgave [Voorschoten] : Astronaut Boeken, [2019]
Overige gegevens 214 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
ISBN 9789492744074
PPN 42451219X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Zwerven
Taal Nederlands