Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Zee
Boek

Zee de magische onderwaterwereld ([2019])/ geïllustreerd door Britta Teckentrup, tekst: Patricia Hegarty ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Wist je dat dolfijnen klikken om te praten? En dat vissen zich op verschillende manieren verdedigen? Maak kennis met allerlei kleurrijke dieren die in de zee leven. Met paginagrote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Duik mee in 'de magische onderwaterwereld' en maak kennis met zijn bewoners. Kijk, lees en leer over sponsdieren en zeewieren, over dolfijnen die klikken om te praten, over giftige stekels op de rug van koraalduivels en vissen die zich ieder op een eigen manier verdedigen. Zie de oceaan die 's nachts glinstert, begroet de bultrug, de koning van de zee en bestudeer de van het zeegras snoepende lamantijnen. Blader door dit prachtig platenboek met omslag in linnenlook, volg vanaf het omslag de uitdagende kijkgaatjes (uitsneden in de vorm van een vis) en laat je meenemen door de magie van de (diep)zee. Elke dubbele pagina belicht één aspect of één bewoner. De vier informatieve tekstregels rijmen (aabb) en nodigen uit tot (voor)lezen en (onder)zoeken. De paginagrote collageachtige illustraties vormen samen met de kijkgaatjes een feest van kleur en vorm waar je naar kunt blijven kijken! En wil je dat deze prachtige onderwaterwereld blijft bestaan? Geef dan gehoor aan de oproep: 'zorg goed voor de oceanen en rivieren, want daar wonen al deze prachtige dieren'. Aanrader voor jonge natuuronderzoekers! Van hetzelfde auteursduo verscheen ook o.a. 'In de maneschijn'* (2018). Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317875

Titel Zee : de magische onderwaterwereld
Auteur Britta Teckentrup
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Patricia Hegarty ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Sea : a world beneath the waves. - London : Little Tiger Kids, (c)2019
ISBN 9789048317875
PPN 422890111
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeefauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeeën