La quietud
DVD

La quietud ([2019])/ una película de Pablo Trapero

De hereniging van een Argentijnse vrouw met haar moeder en zus leidt ertoe dat ze trauma's uit het verleden onder ogen moeten zien.

Aanwezigheid

Recensie

Argentijnse dramafilm (2018) van Pablo Trapero met o.a. Martina Gusmán, Bérénice Bejo en Graciela Borges. Als haar vader een beroerte krijgt, gaat Eugenia vanuit Parijs terug naar La Quietud, het landgoed van haar ouders. De hereniging met haar zus en moeder leidt ertoe dat ze trauma's uit het verleden onder ogen moeten zien en geheimen onthuld worden. Tom van der Krieke (Filmtotaal 22-8-'19): 'Er spelen zoveel problemen dat ze met moeite in één recensie te vangen zijn. Dat is ook meteen de grote zwakte van de film. Niet één specifieke verhaallijn is leidend (...) Regisseur Pablo Trapero lijkt niet echt te weten welke richting hij in wil slaan. Is het een verhaal over de liefde tussen zussen? Gaat de film over de Argentijnse militaire dictatuur? Het antwoord hierop, net als de antwoorden op alle problematiek in de film, blijft in het midden' (2 sterren). Kevin Toma (Volkskrant 21-8-'19): 'La quietud laveert gewiekst tussen broeierige familiefarce, tragedie en thriller (...) Maar La quietud is stiekem vooral de film van veterane Graciela Borges. Grandioos, hoe ze een ijzige mater familias neerzet, die in enkele rake, aangrijpende scènes haar masker verliest' (4 sterren). Borges ontving de Silver Condor Award voor beste vrouwelijke bijrol (de moeder). Beoordeling IMDb: 6,1.

Specificaties

Spaans | 8718836864315

Titel La quietud
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Pablo Trapero ; Bérénice Béjo ; Martina Gusman ; Graciela Borges
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Sony, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (107 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Bérénice Bejo, Martina Gusman, Graciela Borges. - Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Argentinië : Matanza Cine, 2018
ISBN 8718836864315
PPN 424524260
Taal Spaans