Richard says goodbye
DVD

Richard says goodbye ([2019])/ written and directed by Wayne Roberts

Als een collegedocent Engels hoort dat hij nog maar kort te leven heeft, zegt hij dat tegen niemand en gaat zoveel mogelijk genieten van de rest van zijn leven.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans komisch drama (2018) van Wayne Roberts (Katie says goodbye), met o.a. Johnny Depp (Pirates of the Caribbean), Rosemarie DeWitt (Poltergeist) en Odessa Young (Looking for Grace). Als Richard Brown, college docent Engels, hoort dat hij terminaal ziek is, laat hij dat niemand weten en wil hij optimaal genieten van de rest van zijn leven. Wat betekent dat voor zijn vrouw, zijn beste vriend en zijn studenten? Beoordeling IMDb: 6,7. Tomatometer:10%. Floortje Smit (Volkskrant 31-7-'19): 'Johnny Depp als de olifant in de porseleinkast, die feministes afblaft, jointjes rookt op het keurige gazon van de universiteit en nog even proeft van de herenliefde. Dolle boel! En Richard kan nog zoveel platitudes oprakelen over het omarmen van het leven, hij is en blijft een lul waar de wereld probleemloos zonder kan' (2 sterren). Ronald Rovers (Trouw 1-8-'19): 'Helaas zijn het niet zozeer wijze ideeën als wel clichés. (...) de film vindt nergens emotionele diepte in wat toch een behoorlijk dramatische situatie is. Dronken worden, een zweem van intimiteit, oppervlakkige seks: is dat wat je doet als je het leven echt wilt vieren? Dominique van Varsseveld (NRC 30-7-'19): 'De fysieke aftakeling wordt goed verbeeld door Depp. De knappe cast maakt de film onderhoudend genoeg' (3 sterren).

Specificaties

Engels | 8719372008713

Titel Richard says goodbye
Uniforme titel The professor
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Wayne Roberts ; Johnny Depp ; Rosemarie DeWitt ; Danny Huston
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (87 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Johnny Depp, Rosemarie DeWitt, Danny Huston, Zoey Deutch. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Global Road Entertainment, 2018 - Oorspronkelijke titel: The professor
ISBN 8719372008713
PPN 424181320
Taal Engels