Stanley H.
DVD

Stanley H. ([2019])/ regie: Tim Oliehoek

Vierdelige televisieserie over Stanley H, een van de meest beruchte Nederlandse criminelen die in 2011 voor de ogen van de politie werd geliquideerd.

Aanwezigheid

Recensie

Vierdelige Nederlandse tv-serie (2019) van Tim Oliehoek, gebaseerd op het leven van de Nederlandse crimineel Stanley Hillis, die van 'gentleman' bankovervaller een nietsontziende drugscrimineel werd en in 2011 onder de ogen van de politie werd geliquideerd. Een nog steeds onopgeloste criminele afrekening. Met Jeroen Spitzenberger (Alles is liefde), Jochum Ten Haaf (Dunkirk) en Sieger Sloot (Riphagen). Beoordeling IMDb: 7,2. Mark Moorman (Volkskrant 10-10-'19): 'Vlotte crimeserie Stanley H belicht ook de verbijsterende methode van justitie (...) Oliehoek zet de verschillen tussen de twee werelden (een feestvilla op Ibiza versus doodse kantoren en slechtzittende pakken in herfstig Amsterdam) sterk aan, met gevoel voor de campy elementen van de jaren zeventig en tachtig. (...) niet helemaal de Nederlandse The Wire of Narcos, vooral doordat het recherchedeel van Stanley H. het minst sterk is, met uitzondering van Jochum ten Haaf als een geobsedeerde politieman, die altijd net achter de ontwikkelingen aanloopt' (3 sterren). Maaike Bos (Trouw 14-10-'19): 'Regisseur Tim Oliehoek ('De zaak Menten', 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen') heeft weer een dramaserie gemaakt die bewijst dat de kwaliteit van Nederlandse series zich laat meten met die van het internationale aanbod' (3 sterren).

Specificaties

Nederlands | 8719372008768

Titel Stanley H.
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tim Oliehoek ; Jochum ten Haaf ; Jeroen Spitzenberger
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (4 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jeroen Spitzenberger, Jochum ten Haaf. - Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor KRO-NCRV: Nederland : NL Film, 2019
ISBN 8719372008768
PPN 424491958
Genre biografie - detectiveroman
Thematrefwoord Hillis, Stanley
Taal Nederlands