Au bout des doigts
DVD

Au bout des doigts ([2019])/ un film de Ludovic Bernard

Een muzikaal getalenteerde jongen, die opgroeit in armoede in een Parijse buitenwijk, krijgt hulp van het hoofd van het conservatorium als hij in aanraking komt met de politie.

Aanwezigheid

Recensie

Frans drama (2018) geschreven door Johanne Bernard en Ludovic Bernard, geregisseerd door Ludovic Bernard. Met Lambert Wilson, Kristin Scott Thomas (Elle s'appelait Sarah, The English patient) en Jules Benchetrit. De jonge Mathieu Malinski (Benchetrit) is pianist, maar houdt dit voor zijn omgeving geheim. Wanneer hij bij een inbraak in aanraking komt met de politie krijgt hij hulp van Pierre Geithner (Wilson), hoofd van het conservatorium die ziet hoe getalenteerd hij is en hem les laat volgen bij La Comtesse (Scott Thomas). Beoordeling IMDb: 6,3. André Waardenburg (NRC 30-6-'19): 'De verhaallijn van Au bout des doigts is niet heel origineel en dat de bokkige Mathieu te maken krijgt met allerlei tegenslag verrast ook niet echt. Toch is deze Franse film niet helemaal mislukt' (3 sterren). Remke de Lange (Trouw 1-8-'19): 'Bernard maakt zich er wat makkelijk van af met de aanname dat bewoners van arme wijken oprechtere gevoelens hebben dan mensen met geld. Met deze acteurs had hij makkelijk een emotioneel oprechtere film kunnen maken' (2 sterren). Kevin Toma (Volkskrant 31-6-'1): 'Maar al werkt lang niet alles in Au boit des doigts, het blijft een sympathiek relaas dat je soepel deelgenoot weet te maken van Mathieus muzikale coming out' (3 sterren).

Specificaties

Frans | 4013549099226

Titel Au bout des doigts
Uniforme titel In your hands
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ludovic Bernard ; Lambert Wilson ; Kristin Scott Thomas ; Jules Benchetrit
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid Films, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (106 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Lambert Wilson, Kristin Scott Thomas, Jules Benchetrit. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Récifilms, 2018 - Internationale titel: In your hands
ISBN 4013549099226
PPN 424409879
Thematrefwoord Muziek
Taal Frans