Freaks
DVD

Freaks ([2019])/ a film by Zach Lipovsky, Adam B. Stein

Een 7-jarig meisje mag van haar paranoïde vader niet naar buiten, maar als ze dat toch doet, blijkt dat haar vader gelijk had over wat er in de buitenwereld gebeurt.

Recensie

Amerikaanse sf-thriller (2018), geschreven en geregisseerd door Zach Lipvoski en Adam B. Stein. Met Emile Hirsch (Into the wild), Bruce Dern (Nebraska), Lexy Kolker en Grace Park (Hawaii Five-O). Een jong meisje groeit op in een huis, afgesloten van de buitenwereld. Ze mag van haar paranoïde vader niet naar buiten, omdat daar 'slechte mensen' zijn. Maar op 7-jarige leeftijd laat ze zich naar buiten lokken door een ijsboer en komt in een bizarre wereld terecht. Ze moet kiezen tussen zich blijven verbergen of vechten voor haar vrijheid, maar beschikt over bijzondere gaven. Beoordeling IMDb: 6,9. Tomatometer: 88%. Charley Boerman (Filmkrant 18-4-'19): 'Het spannende Freaks (...) flirt met maatschappijkritiek binnen een onconventionele superheldenfilm, maar schiet daarin uiteindelijk tekort. (...) de personages [zijn] bang voor allerlei dingen - zoals de gedwongen assimilatie van een kind - die voor vele mensen van kleur realiteit zijn. Door dit te ontdoen van kleur mist de film de kans om écht op onderzoek te gaan naar onze paranoia jegens de ander.' Alexander (De Filmblog 2-8-'19): 'Je zit gevangen tussen het dilemma dat hij tegen zijn dochter liegt en een groeiend vermoeden dat het gevaar (...) daadwerkelijk reëel kan zijn. (...) het resultaat is bijzonder wel geslaagd' (3,5 sterren).

Specificaties

Engels | 4013549114196

Titel Freaks
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Zach Lipovsky ; Adam B. Stein ; Emile Hirsch ; Lexy Kolker ; Bruce Dern
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid Films, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (101 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Emile Hirsch, Lexy Kolker, Bruce Dern. - Engels gesproken, Duits nagesynchroniseerd, Nederlands en Duits ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Amazing Incorporated, 2018 - Bevat ook: Behind the scenes
ISBN 4013549114196
PPN 424410125
Genre science-fiction - thriller
Taal Engels