Een dag op onze blauwe planeet
Boek

Een dag op onze blauwe planeet ... in de oceaan ([2019])/ Ella Bailey

Een kleine dolfijn leidt een walvisjong die zijn moeder kwijt is, naar het open water. Speelse kennismaking met dieren in zeeen en de oceaan. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Aantrekkelijk prentenboek over een dag uit het leven van een nieuwsgierige, jonge dolfijn. Zij zwemt met haar groep van het kustwater in de Stille Oceaan nabij Australië over het rif naar het open water en ontmoet vele, kleurrijke onderwaterdieren. De paginagrote kleurenillustraties zitten barstensvol leven: vogels en springende vissen langs de kust; dartelende visjes tussen de kleurrijke koralen; scholen vissen en grotere jagers in het diepe, open water; oceaanreuzen; jagende dolfijnen. De dieren zijn niet echt gedetailleerd maar wel vrij natuurgetrouw afgebeeld en het water verandert van kleur naarmate het dieper wordt. Naast het summiere verhaal onthult de tekst leuke weetjes over de leefwijze van dolfijnen. Op de schutbladen beeldt de auteur en illustratrice een groot aantal voorkomende soorten in woord en beeld af: dieren die in ondiep water leven (voor in het boek) en in diep water (achterin). Hierbij valt op dat de zwartpuntrifhaai en de reuzenmurene bij de diepwatervissen staan, terwijl zij zich bij voorkeur in ondiep water rond het rif ophouden. Een leuke kennismaking met het oceaanleven. In dezelfde opzet verscheen een uitgave over het leven op de savanne*. Vanaf ca. 4 tot 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403210476

Titel Een dag op onze blauwe planeet : ... in de oceaan
Uniforme titel In de oceaan
Auteur Ella Bailey
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Klavertje Vier, [2019]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 28 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: One day on our blue planet: the ocean. - London : Flying Eye Books, (c)2018
ISBN 9789403210476
PPN 422426229
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeedieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeeën