Oliver Twist
Boek

Oliver Twist alleen in Londen (2019)/ Charles Dickens, vertaald [uit het Engels] en bewerkt door Ruben Prins ; met tekeningen van Mariëlla van de Beek

De 12-jarige Oliver heeft geen ouders meer. Hij leeft op straat tot de oude Fagin hem opneemt in zijn huis. Maar Fagin wil een dief van hem maken. Oliver zet alles op alles om te ontsnappen. Hervertelling van het beroemde verhaal. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De twaalfjarige Oliver kent weinig geluk in zijn leven. Hij heeft geen ouders meer, groeit op in een armenhuis en wordt gepest en mishandeld. Wanneer hij naar Londen vlucht, komt hij in aanraking met een dievenbende. Zal het ooit nog goed komen met Oliver? Deze klassieker van Charles Dickens uit 1838 is opnieuw uitgegeven als deel uit van de zesdelige serie 'Klassiekers' van uitgeverij Zwijsen, waarin bekende kinderboekenschrijvers hun favoriete klassiekers hebben bewerkt om kinderen kennis te laten maken met deze verhalen. Het is een intens verhaal met veel drama en spanning, maar tegelijkertijd bevat het ook humor, waardoor het een luchtige toon krijgt. Het taalgebruik is vrij eenvoudig door de korte zinnen. Je leeft als lezer echt mee met de hoofdpersoon en hoopt dat hij ook eens gelukkig zal zijn. Voorin staat een stukje geschiedenis rondom het boek en de schrijver. Het verhaal is ingedeeld in 41 korte hoofdstukken, waardoor het mooi afgebakend is en ook geschikt is om voor te lezen. Vrij klein, handzaam formaat, ruime bladspiegel met mooi bij het verhaal passende kleurenillustraties. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048736911 | 201 pagina's

Titel Oliver Twist : alleen in Londen
Uniforme titel Alleen in Londen
Auteur Charles Dickens
Secundaire auteur Ruben Prins ; Mariëlla van de Beek
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2019
Overige gegevens 201 pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaling en bewerking van: Oliver Twist, or, The parish boy's progress. - Londoe : Bentley, 1838
ISBN 9789048736911
PPN 422772453
Genre historische roman
Taal Nederlands