Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
En God zag dat het goed was
Boek

En God zag dat het goed was christelijk geloof en evolutie in 25 cruciale vragen ([2019])/ William den Boer, René Fransen en Rik Peels (red.), met medewerking van: Henk Bakker, Henk van den Belt, Koert van Bekkum, Gijsbert van den Brink, Hans Burger, Ab Flipse, Harm Goris, Arnold Huijgen, Everard de Jong, Marjo Korpel, Gert Kwakkel, Almatine Leene, Ronald Meester, Michael Mulder, Stefan Paas, Mart-Jan Paul, Eric Peels, Jeroen de Ridder, Marcel Sarot, Benno van den Toren, Dolf te Velde, Bert van Veluw, Wim van Vlastuin, René van Woudenberg

Artikelen over de eventuele implicaties van de evolutietheorie voor een orthodox-christelijke levensopvatting en bijbelvisie.

Recensie

In 2017 verscheen van de theoloog Gijsbert van den Brink het omvangrijke boek 'En de aarde bracht voort'*, over de vraag hoe de evolutietheorie zich verhoudt tot orthodox-christelijk geloof. Dit boek riep erg veel reacties op, met name vanuit behoudende kring. Een congres dat naar aanleiding hiervan werd georganiseerd, was de aanleiding voor deze artikelenbundel. De 25 hoofdstukken behandelen evenzovele 'cruciale vragen' waarin implicaties van de evolutietheorie voor de christelijke theologie worden besproken. Vragen gaan bijvoorbeeld over gemeenschappelijke afstamming, het beeld Gods en menselijke waardigheid. En over de implicaties van de evolutietheorie voor de menselijke ziel. En over de vraag of Genesis 1 als historische tekst gelezen moet worden. De auteurs komen vrijwel allen uit behoudende protestantse hoek; drie zijn katholiek; slechts twee zijn vrouw. In een slothoofdstuk reageert Van den Brink op de artikelen. Definitieve antwoorden blijven uit. Vrijwel alle auteurs laten creationisme links liggen. Het boek zal vooral interessant zijn voor behoudende, met evolutie worstelende gelovigen. Het boek is voorzien van voetnoten, een literatuurlijst en register.

Specificaties

Nederlands | 9789492701060 | 426 pagina's

Titel En God zag dat het goed was : christelijk geloof en evolutie in 25 cruciale vragen
Secundaire auteur William den Boer ; René Fransen ; Rik Peels ; Henk Bakker
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Summum, [2019]
Overige gegevens 426 pagina's - 24 cm
Annotatie Met index, literatuuropgave
ISBN 9789492701060
PPN 424407116
Rubriekscode 230.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Creationisme ; Evolutieleer ; Christelijk geloof
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Evolutieleer