Heilige schijn
Boek

Heilige schijn de (niet zo) subtiele kunst van het Kerkmanschap ([2019])/ Adrian Plass, vertaling [uit het Engels]: Maria de Jonge

Humoristische adviezen door de anglicaanse auteur voor het verwerven van een vooraanstaande positie binnen geloofsgemeenschappen door het toepassen van gewiekste methoden.

Aanwezigheid

Recensie

De Engelse schrijver Adrian Plass (geboren in 1948), lid van de Anglicaanse kerk, is een christelijke humorist. Zijn nieuwe boek begint op een wat geheimzinnige wijze. Twee mannen komen na een verkeerde afslag in het plaatsje Great Malvern. Aldaar vinden zij het jaarverslag van professor Caws van het Kerkmanschap. Deze organisatie blijkt later onvindbaar. In het jaarverslag worden talrijke cursussen genoemd. Deze bieden gewiekste methoden aan voor het verwerven van vooraanstaande plaatsen in geloofsgemeenschappen door het gebruik maken van zwakke plekken in de kerken. Vooral het uitschakelen van tegenstanders is een belangrijk punt. Het boek, met talrijke zwart-wittekeningen, is op de Engelse situatie toegepast. De lezer dreigt te verdrinken in talrijke tips; de schrijver is vaak gewild leuk en de voortdurende ironisch toon verveelt na een poosje. Toch heeft het boek ondanks alle humor een serieuze ondertoon. Alleen bestemd voor christelijk gelovigen die afstand kunnen nemen en oog hebben voor minder gunstige zaken in hun geloofsgemeenschappen.

Specificaties

Nederlands | 9789058041586 | 216 pagina's

Titel Heilige schijn : de (niet zo) subtiele kunst van het Kerkmanschap
Auteur Adrian Plass
Secundaire auteur Maria de Jonge
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Plateau, [2019]
Overige gegevens 216 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Looking good being bad. - Authentic Media Limited, (c)2009
ISBN 9789058041586
PPN 424269546
Rubriekscode 254.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geloofsbeleving; Satiren
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Geloofsbeleving