Dit huis is een thuis
Boek

Dit huis is een thuis opgroeien in een multicultureel adoptie- of pleeggezin ([2019])/ Femmie Juffer, Lindy Popma, Monique Steenstra, fotografie: Lilian van Rooij

Hoe is het om in een multicultureel pleeg- of adoptiegezin op te groeien? Jongeren van 15-20 jaar met een niet-westerse achtergrond vertellen erover. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe is het om in een multicultureel pleeg- of adoptiegezin op te groeien? Hoe ervaren zij hun gekleurde identiteit? Hebben zij te maken met positieve of negatieve discriminatie en hoe is de band met hun adoptie- of pleegouders? Zestien jongeren in de leeftijd van 15-20 jaar met verschillende niet-westerse culturele achtergronden beantwoorden deze vragen, delen hun ervaringen en geven tips. Iedere jongere heeft zijn eigen hoofdstuk waarin zijn verhaal aangevuld wordt met een kleurenfoto van de jongere en zijn gezin in de huiskamer, een portretfoto en een bladzijde met informatie over leeftijd, opleiding en hobby's. Quotes van de jongeren staan apart op blauwe pagina's of worden in de tekst blauw uitgelicht. Het boek eindigt met een hoofdstuk over multicultureel opvoeden vanuit het perspectief van wetenschap en praktijk, een 'verder lezen-lijst' en een overzicht van organisaties die zich bezig houden met adoptie en pleegzorg. Interessant boek dat een mooi inkijkje geeft in de belevingswereld van jongeren die opgroeien met verschillende culturen. Ook geschikt voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462263505 | 223 pagina's

Titel Dit huis is een thuis : opgroeien in een multicultureel adoptie- of pleeggezin
Auteur Femmie Juffer
Secundaire auteur Lindy Popma ; Monique Steenstra ; Lilian van Rooij
Type materiaal Boek
Editie First edition;
Uitgave [Eindhoven] : DATO, [2019]
Overige gegevens 223 pagina's - foto's - 22 cm
Annotatie Omslagtitel - Met literatuuropgave
ISBN 9789462263505
PPN 424314517
Rubriekscode 323.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pleegzorg; Verhalen ; Pleeggezinnen; Verhalen ; Adoptiekinderen; Verhalen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Pleegzorg