Amazon
Boek

Amazon de retailer die alles op zijn kop zet ([2019])/ Natalie Berg & Miya Knights, vertaling: Hilde Devriese

Analyse van de bedrijfsstrategie van Amazon, een retailer die breekt met de gevestigde bedrijfsmodellen, werkwijzen en klantbenadering.

Aanwezigheid

Recensie

De e-commercereus Amazon is een retailer die de gevestigde businessmodellen, werkwijzen en klantbenadering op zijn kop zet. Daarmee is de koploper in de retailwereld zelf de disruptor in de markt. Centraal in de strategie van Amazon staat pionieren en niet winst maken - dat eigenlijk niet bij een groot concern past. In de klantprocessen kiezen ze voor een omgekeerde werkmethode waarin de medewerker verantwoordelijk is voor de manier waarop hij voor de klant werkt. En zo herdefinieert Amazon ook de manier van klantenbinding met als doel dat een klant nooit meer ergens anders koopt en daar is het Prime-ecosysteem op gericht. En zo zijn ook andere initiatieven reuze vernieuwend zoals: Online food 2.0, whole foods market, eigen merken, gebruik van spraakherkenning, smart logistics. De auteurs zijn twee Amerikaanse marktanalisten die de internationale retailreuzen onderzoeken. Een boek voor beleidsmakers en ondernemers in retailbedrijven. Voorzien van enkele zwart-witfoto's, grafieken en tabellen met oranje steunkleur en een aantal eindnoten.

Specificaties

Nederlands | 9789463371858 | 271 pagina's

Titel Amazon : de retailer die alles op zijn kop zet
Auteur Natalie Berg
Secundaire auteur Miya Knights ; Hilde Devriese
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Pelckmans Pro, [2019]
Overige gegevens 271 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Met literatuuropgave - Vertaling van: Amazon : how the world's most relentless retailer will continue to revolutionize commerce. - Kogan Page Limited, 2019
ISBN 9789463371858
PPN 424328364
Rubriekscode 369.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Amazon.com
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord E-commerce