Verdwenen profclubs
Boek

Verdwenen profclubs verbonden door de ondergang (september 2019)/ Martijn Schwillens, eindredactie: Joris van de Wier

Journalistiek onderzoek naar en interviews met betrokkenen over zeven voetbalclubs die uit het betaald voetbal zijn verdwenen.

Aanwezigheid

Recensie

Sinds de invoering van het betaalde voetbal in Nederland in 1954 zijn er veel profclubs verdwenen. Op het hoogtepunt waren er 84 betaald voetbalclubs in ons land. Daarvan zijn er vijftig van het toneel verdwenen. Martijn Schwillens (1979) heeft de keuze gemaakt om de laatste zeven voetbalclubs die zijn verdwenen door opheffing of faillissement te beschrijven. De sportjournalist houdt interviews met clubmensen, supporters, oud-spelers en -trainers. Hiermee schetst de sportjournalist een enigszins gekleurd beeld van de club over de betekenis voor de regio, de successen, de onvermijdelijke ondergang, de oorzaken en het gat dat zij hebben achtergelaten. En altijd de vraag: wat als...? Een en ander roept nostalgische gevoelens op. Achtereenvolgens komen SVV, VCV Zeeland, FC Wageningen, HFC Haarlem, RBC Roosendaal, AGOVV en SC Veendam aan bod. Schwillens schreef eerder o.a. 'Verdwenen maar niet vergeten : 50 jaar betaald voetbal' (2004). Met een fotokatern in kleur van de 'voetbalstadions' en een bronnenoverzicht. Heerlijk boek voor voetbalhistorici.

Specificaties

Nederlands | 9789082375886 | 207 pagina's

Titel Verdwenen profclubs : verbonden door de ondergang
Auteur Martijn Schwillens
Secundaire auteur Joris van de Wier
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Utrecht] : Staantribune Media, september 2019
Overige gegevens 207 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - foto's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789082375886
PPN 424113740
Rubriekscode 619.14
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbalclubs; Nederland; Geschiedenis ; SVV (voetbalclub) ; VC Vlissingen ; FC Wageningen ; Haarlem (voetbalclub) ; RBC (voetbalclub) ; AGOVV (voetbalclub) ; Veendam (voetbalclub)
Trefwoord Apeldoorn
Wageningen
Sportverenigingen
Voetbal
Geschiedenis; 20e eeuw
Geschiedenis; 21e eeuw
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetbalclubs