De IJzerproef
Boek

De IJzerproef (2019)/ Holly Black, Cassandra Clare, vertaald door Merel Leene

Call (12) moet meedoen aan de IJzerproef, de toelatingstest voor het Magisterium. Maar Call wil helemaal niet naar deze opleiding voor tovenaars. Zijn vader waarschuwt hem al zijn hele leven voor magie. Toch wordt Call geselecteerd. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Calls vader waarschuwt hem zijn hele leven al voor magie. Als Call (12) de IJzerproef moet doen, die hem kan toelaten tot de magiërsopleiding het Magisterium, doet hij zijn uiterste best te falen. Toch kiest meester Rufus hem als leerling. Hoewel hij de woorden van zijn vader 'je weet niet wat je bent' blijft onthouden, voelt Call zich thuis op de school. Voor het eerst van zijn leven heeft hij echte vrienden: Aaron en Tamara. Aaron blijkt over zeer bijzondere krachten te beschikken, en dat maakt hem een gevaar voor de Vijand. Call probeert hem met Tamara uit diens handen te redden. Maar wie ís de Vijand eigenlijk? En wie is Call zelf? Spannend fantasyverhaal vol magie en vreemde wezens. Niets is er wat het lijkt en de spanning wordt geleidelijk opgebouwd. Boven elk hoofdstuk staat een kleine zwart-witillustratie en de proloog maakt meteen duidelijk dat Call een bijzondere jongen is. Het slot vormt een afronding en houdt tegelijk alles open voor de volgende vier nog te verschijnen delen*. Holly Black schreef o.a. 'De Spiderwick Chronicles', Cassandra Clare is bekend van de serie 'Kronieken van de Onderwereld'. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048849475 | 317 pagina's

Titel De IJzerproef
Auteur Holly Black
Secundaire auteur Cassandra Clare ; Merel Leene
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Amsterdam : Moon, 2019
Overige gegevens 317 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling uit het Engels - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Full Moon, 2014 - Vertaling van: The iron trial. - New York : Scholastic, 2014. - (Magisterium ; 1)
ISBN 9789048849475
PPN 423328336
Genre sprookjes
Thematrefwoord Magie ; Fantasiewezens
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Magie ; Fantasiewezens

Relaties/Serie

Magisterium
Boek

Magisterium (2014-...)

vol. 1
Uitgeleend
Holly Black