Casper krijgt een katje
Boek

Casper krijgt een katje ([2019])/ Tor °Age Bringsværd, Anne G. Holt, vertaling [uit het Noors]: Lucy Pijttersen

Mama heeft een verrassing voor Casper: een katje. Hij noemt hem Leo. Zijn knuffel Welpje is eerst niet zo aardig tegen Leo. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Als mama thuiskomt van haar werk, heeft ze een verrassing voor Casper bij zich. Het is iets wat hij al heel lang wil hebben en het staat in de gang. Snel gaat Casper erheen. Hij ziet een reismandje waar iets inzit dat piept en jankt. Het is een katje! Casper is ontzettend blij en noemt het katje Leo. Hij vindt dat echt een naam voor een leeuw en hij wil dat Leo vriendjes wordt met zijn knuffelleeuw Welpje. Welpje is eerst niet zo aardig tegen Leo, maar is daarna heel lief voor hem. Ook Casper en zijn ouders moeten wennen aan Leo, want wat eet een poes eigenlijk en wat gebeurt er als hij alleen thuis is? 's Middags komt Caspers vriendinnetje Emma op bezoek, met haar hond Bassa en knuffel Mevrouw Konijn. Een eenvoudig verhaal waarin niet alles wordt voorgekauwd, maar dat goed op de jonge doelgroep is afgestemd in een heldere schrijfstijl die prettig is om voor te lezen. Doorlopend verhaal, geen hoofdstukken. De illustraties zijn paginagroot, kleurrijk en lieflijk. Ze vullen het verhaal gedetailleerd aan en bieden de jonge kinderen veel om naar te kijken. Vierde deel in de serie, eerder verschenen deeltjes waarin Casper en Emma gingen schaatsen, voetballen en zwemmen*, vertaald uit het Noors en bekend van de tv-serie en films. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463132268

Titel Casper krijgt een katje
Auteur Tor Åge Bringsværd
Secundaire auteur Anne G. Holt ; Lucy Pijttersen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2019]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Just4Kids bv - Vertaling van: Karsten f°ar en katt. - Oslo : Cappelen Damm AS, (c)2019
ISBN 9789463132268
PPN 421923512
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten ; Vriendschap ; Voorleesboeken
Taal Nederlands