Magie om middernacht
Boek

Magie om middernacht (december 2019)/ Lindsey Kelk, geïllustreerd door Pippa Curnick ; vertaald [uit het Engels] door Koen Boelens en Helen Zwaan

Aster ontdekt dat haar hond Vonk kan praten en dat zijzelf magische krachten heeft. Ze kan zelfs wensen in vervulling laten gaan. Misschien kan ze dan ook naar het koninklijke bal, net als haar stiefzusters? Grappige bewerking van het sprookje van Assepoester. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In 'Aster en Vonk - Magie om middernacht' giet Lindsey Kelk het sprookje van Assepoester in een modern jasje. In plaats van een bedeesd en gehoorzaam personage is Aster in deze versie een meisje dat zelf het heft in handen neemt. Niet haar petemoei betovert haar, maar ze heeft zélf magische krachten. Het koninklijke bal valt haar nogal tegen, en ze zit er absoluut niet op te wachten om met de prins te trouwen. Een leven in het paleis, waarin alles voor haar gedaan wordt: ze zou zich kapot vervelen! Kelk gebruikt alle elementen uit het klassieke verhaal, maar geeft ze een '2020-jasje'. Pippa Curnicks grappige lijnillustraties in zwart-wit tonen Aster als een meisje met een wilde bos haar en een nieuwsgierige blik. En er worden verder geen woorden vuil aan gemaakt, maar de prins van het verhaal heeft in de illustraties een donkere huidskleur. Voor wie klaar is met de klassieke sprookjes, waarin bijvoorbeeld genderrollen vaak wat problematisch zijn, is de twist die Kelk en Curnick aan het verhaal geven een fijn alternatief. Een verfrissende hervertelling, waarin de hoofdpersoon een meisje is van nu, met een eigen mening en lak aan wat anderen van haar vinden. Vertaling van 'Magic at midnight'*; eerste deel van een serie. Voor liefhebbers van sprookjes vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463850179 | 221 pagina's

Titel Magie om middernacht
Auteur Lindsey Kelk
Secundaire auteur Pippa Curnick ; Koen Boelens ; Helen Zwaan
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, december 2019
Overige gegevens 221 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Magic at midnight. - London : HarperCollins Children's Books, 2019. - (Cinders and Sparks)
ISBN 9789463850179
PPN 422996297
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Magie ; Rolpatronen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Aster en Vonk
Boek

Aster en Vonk (2019-...)

vol. [dl. 1]
Uitgeleend
Lindsey Kelk