Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Een veld vol klaprozen
Boek

Een veld vol klaprozen (januari 2020)/ Deborah Carr, vertaling [uit het Engels] Irene Paridaans

Bij de renovatie van een boerderij in Frankrijk ontdekt een Engelse verpleegkundige brieven van een verpleegster die in de Eerste Wereldoorlog als vrijwilligster werkte in een veldhospitaal.

Aanwezigheid

Recensie

Op verzoek van haar vader gaat de Engelse verpleegkundige Gemma een oude boerderij van een overleden neef in Frankrijk renoveren waarbij ze hulp krijgt van een jonge aannemer. In die boerderij ontdekt ze een kistje met een gouden klaproosbroche en twee stapels brieven. De brieven zijn geschreven door de Engelse vrijwillige verpleegster Alice Le Breton die in de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk werkte in een veldhospitaal aan de frontlinie bij Amiens. Gemma ontdekt hoe hun levens op elkaar lijken qua beroep, liefde, en verlies ondanks de eeuw tijdverschil. Een goed leesbaar verhaal waarin twee sterke vrouwen beseffen dat het nooit te laat is om te worden wat je wilt zijn. Daarbij krijgt de lezer naast enige romantiek een realistisch beeld van een oorlogsveldhospitaal met beperkte middelen. De inhoud van de brieven worden niet in briefvorm weergegeven maar als een verhaal. De auteur schreef eerder een roman ('Broken Faces'*) die zich eveneens afspeelt in de Eerste Wereldoorlog, een periode waar de schrijfster onderzoek naar heeft gedaan. Mooie cover, passend bij de inhoud en bij de titel van het boek.

Specificaties

Nederlands | 9789402704167 | 365 pagina's

Titel Een veld vol klaprozen
Auteur Deborah Carr
Secundaire auteur Irene Paridaans
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, januari 2020
Overige gegevens 365 pagina's - 22 cm
Annotatie Deze uitgave is uitgegeven in samenwerking met HarperCollins Publishers LLC - Vertaling van: The poppy field. - Londen : HarperCollinsPublishers, 2019
ISBN 9789402704167
PPN 422943193
Genre romantische verhalen - oorlogsroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

IBS bestseller
Boek

IBS bestseller (2016-...)

vol. 193. Roman
Uitgeleend