E yuchi a hasi aña
Boek

E yuchi a hasi aña (2009)/ ilustrashon Noni Lichtveld, samenstelling: Uitgeverij Lemniscaat ; [vertaald uit het Nederlands]

Tijdens de eerste verjaardag van een Zuid-Amerikaans kind komt er veel visite. Maar dan is het feestvarken ineens verdwenen. Tekstloos prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Tekstloos prentenboek over de eerste verjaardag van een kind. Er komt steeds meer bezoek en op een gegeven moment is het kindje zoek. Ze wordt gevonden en blijkt opeens te kunnen lopen. Elk onderdeel van het verhaal beslaat twee pagina's. Iedere keer komen er meer familieleden bij; deze staan achterin genoemd: oma Rose, oom Richenel, zus Sisa etc. Ze zijn allemaal afkomstig uit een niet-westerse (Surinaamse/Zuid-Amerikaanse) cultuur, behalve de nieuwsgierige buurvrouw die door het raam naar binnen kijkt. Veelkleurige, licht-satirische potlood- en krijttekeningen. De ruimte waarin alles zich afspeelt, blijft hetzelfde. Het lijkt hierdoor of er een toneelstuk wordt opgevoerd. De platte manier van afbeelden doet denken aan een decor. Grappig prentenboek dat zich onderscheidt door de illustraties. Het verhaal verscheen oorspronkelijk in 1994, tegelijk met edities in het Turks, Arabisch en Nederlands - deze versie is in het Papiaments*. Behalve als voorleesstof voor kinderen vanaf ca. 1,5 jaar, ook te gebruiken bij projecten over andere culturen.

Specificaties

Nederlands | 9789088301193

Titel E yuchi a hasi aña
Auteur Noni Lichtveld
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Utrecht : Nederlands Jeugdinstituut, 2009
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Baby is jarig. - Amsterdam : Averroès, (c)1994
ISBN 9789088301193
PPN 37085070X
Thematrefwoord Verjaardagen ; Tekstloze prentenboeken
Taal Nederlands