Alegría
Boek

Alegría vind vreugde in de kleine dingen ([2020])/ Francesc Miralles & Álex Rovira, vertaling [uit het Spaans]: Jacqueline Visscher

Adviezen voor als je somber bent of verdrietig en geen uitweg meer weet. De adviezen leiden je naar je natuurlijke levenslust.

Aanwezigheid

Recensie

Verdriet is een muur tussen twee tuinen. Aan de achterkant van het verdriet wacht een lommerrijke tuin. Dit boek nodigt uit om vol verwondering die tuin te verkennen. Via een brief aan een verdrietige vriend wordt de natuurlijke emotie 'alegria' (vreugde) helder gemaakt; een vreugdereservoir waaruit je altijd kunt putten. De auteurs schreven ieder afzonderlijk al diverse boeken over persoonlijke ontwikkeling. Voorbeelden laten zien hoe je zelf je levenshouding kunt kiezen en hoe je kunt oefenen in bewustzijn en goeddoen voor anderen en voor jezelf. Kleine (schrijf)opdrachtjes geven inzicht in je houding en overtuigingen en hoe je ze kunt veranderen. Het geluk van leren, de magie van wandelen en tal van bronnen die ervoor zorgen in de flow van alegria te komen, worden besproken. De auteurs delen hun ontdekkingsreis naar wat het leven waardevol maakt en wie en wat ons daarbij op weg kan helpen. Ze laten zich daarbij door uiteenlopende bronnen inspireren. De parabel aan het slot vertelt hoe alegria altijd hier is. Zinnige en zonnige adviezen voor een levenslustig bestaan.

Specificaties

Nederlands | 9789022584965 | 267 pagina's

Titel Alegría : vind vreugde in de kleine dingen
Auteur Francesc Miralles
Secundaire auteur Álex Rovira ; Jacqueline Visscher
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2020]
Overige gegevens 267 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Alegria. - (c)2017
ISBN 9789022584965
PPN 422983519
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geluk ; Levenskunst ; Zingeving
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Geluk