Ville de Calais
Boek

Ville de Calais ([2017])/ Henk Wildschut, text Henk Wildschut, Robin Uleman ; text editing Joost van Beek, Vic Joseph ; translation Vic Joseph

Fotodocumentaire uit 2015 over het door vluchtelingen zelf gebouwde kamp bij Calais, waar zij op de overtocht naar Engeland wachten.

Aanwezigheid

Recensie

Engelstalige fotodocumentaire over de 'jungle', een door vluchtelingen zelf ingericht kamp nabij Calais, Frankrijk. Ze wachten er in provisorisch gebouwde huisjes op een overtocht naar Engeland en beginnen een eigen economie en samenleving. Een eerste kamp werd in 2005 gesloten. De fotograaf/kunstenaar maakte er het boek 'Shelter' (2011)* over. Na het ontstaan van het tweede kamp ging hij terug en documenteerde de opbouw, grootscheepse verplaatsingen en (opnieuw) ontruiming. De kleurenfoto's tonen ex- en interieurs en de desolate terreinen waarop wordt geleefd. Vluchtelingen komen meestal op afstand in beeld. Het boek volgt ontwikkelingen, zoals branden, maar documenteert ook specifieke zaken: de onderkomens, kerkgebouwtjes en winkeltjes. Naast de mat afgewerkte foto's staat opnamedatum en soms korte tekstuele toelichting. Enkele pagina's vallen qua afmeting binnen het boekblok. Het omslag ligt los om het boek. Achterin foto's in miniatuur, geografisch en naar onderwerp ingedeeld. Van de bekroonde documentaire fotograaf (1967) is werk opgenomen in musea. Een belangrijk en eigenzinnig document over een schrijnend, actueel thema.

Specificaties

Engels | 9789082588507 | 320 pagina's

Titel Ville de Calais
Auteur Henk Wildschut
Secundaire auteur Joost van Beek ; Vic Joseph
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Henk Wildschut, [2017]
Overige gegevens 320 pagina's - foto's - 28 cm
ISBN 9789082588507
PPN 409817694
Rubriekscode 761.2
Taal Engels
Onderwerp algemeen Wildschut, Henk ; Vluchtelingenkampen; Calais; Fotoboeken
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vluchtelingen-kampen