Het huis voor ongewenste meisjes
Grote Letter Boek

Het huis voor ongewenste meisjes ([2019])/ Joanna Goodman, vertaling [uit het Engels] Jan Smit

Quebec, jaren '50: baby Elodie groeit op in een weeshuis nadat haar moeder, de 15-jarige Maggie, haar gedwongen heeft afgestaan maar Maggie kan haar dochter niet vergeten en begint een zoektocht.

Aanwezigheid

Recensie

Maggie groeit op in het Quebec van de jaren vijftig, haar vader heeft grote ambities voor haar en leidt haar op om later zijn zaadhandel over te nemen. Als zij als vijftienjarige bevalt van een dochtertje wordt zij door haar ouders gedwongen het kind op te geven voor adoptie. Baby Elodie wordt in een arm weeshuis met weinig liefde en aandacht door de nonnen opgevoed. Na een Canadese wetswijziging verandert het weeshuis in een psychiatrisch ziekenhuis, Elodie wordt geestesziek verklaard en groeit onder erbarmelijke omstandigheden verder op. Maggie krijgt haar leven weer op de rit, maar kan haar dochter niet vergeten en gaat op zoek naar haar verloren dochter en de waarheid. Dit vierde boek (eerste in het Nederlands vertaald) van de Canadese schrijfster is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het meeslepende en bij vlagen emotioneel rauwe verhaal van Maggie en Elodie wordt wisselend vanuit beide perspectieven verteld, met aandacht voor politieke en sociale ontwikkelingen uit die tijd. Een aangrijpende historische roman die door de korte hoofdstukken en korte zinnen makkelijk leesbaar is.

Specificaties

Nederlands | 9789026151934 | 480 pagina's

Titel Het huis voor ongewenste meisjes
Auteur Joanna Goodman
Secundaire auteur Jan Smit
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Utrecht : De Fontein, [2019]
Overige gegevens 480 pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: april 2019 - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: The home for unwanted girls. - New York : Harper, (c)2018
ISBN 9789026151934
PPN 424440024
Genre historische roman
Thematrefwoord Quebec (stad); Jaren vijftig ; Adoptie
Taal Nederlands