Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Swingen als een kangoeroe
Boek

Swingen als een kangoeroe nieuwe kinderliedjes voor thuis en op school (2019)/ Jeroen Schipper, illustraties Kerstin Zabransky

Diverse activiteiten bij 26 liedjes zoals dansinstructies, spelen op muziekinstrumenten en digibordlessen. Met zwart-wittekeningen, cd en muzieknotatie. Voor opvoeders met kinderen van ca. 3 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Met dit liedjesboek wordt muziek een heus feestje. Het boek, de cd met 26 meezingliedjes en de aantrekkelijke bijbehorende website (registratie vereist via een code in het boek) dragen bij aan de muzikale ontwikkeling van jonge kinderen, thuis maar zeker ook op school. In het bijna vierkante boek wordt bij elk lied bruikbaar lesmateriaal aangeboden, zoals dansinstructies, meespeelpartituren en interactieve lessen op het digibord. De nummers staan uitgeschreven in tekst en notenschrift en omvatten naast muziek meerdere leergebieden (bijvoorbeeld Nederlands, Engels of rekenen). De verschillende werkvormen, activiteiten en leergebieden staan steeds in grijstinten aangegeven met aardige pictogrammen. De thema's van de liedjes zijn divers van aard. De Nederlands- en Engelstalige nummers, gezongen door dames-, heren- en soms kinderstemmen, brengen een leuke mengelmoes aan muziekstijlen. Vrij sobere vormgeving in zwart-wit. Van deze auteur (muzikant, liedjesmaker, muziekdocent, workshopleider, coach én schrijver) verscheen o.a. 'Daar komt de boegieman!' (2012)*. Hij werkte ook mee aan 'Zinglish : Engels leren met tweetalige liedjes' (2019)**. (Ongewijzigde her)uitgave voor o.a. leerkrachten en opvoeders met kinderen van ca. 3 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789088506413 | 103 pagina's

Titel Swingen als een kangoeroe : nieuwe kinderliedjes voor thuis en op school
Auteur Jeroen Schipper
Secundaire auteur Kerstin Zabransky
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij SWP, 2019
Overige gegevens 103 pagina's - zwart-wit illustraties, muziek - 22 cm - cd
Annotatie 1e druk: 2017
ISBN 9789088506413
PPN 423931490
Rubriekscode 477.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Muziekonderwijs; Basisonderwijs; Didactiek ; Kinderliedjes
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Muziekonderwijs