Ik ben niet (heel erg) bang in het donker
Boek

Ik ben niet (heel erg) bang in het donker ([2019])/ Anna Milbourne, illustraties: Daniel Rieley ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Een stoer jongetje vertelt dat hij nergens bang voor is. Hij wordt alleen soms nerveus als de zon ondergaat, vooral als hij met zijn vader gaat kamperen. Maar dan ontdekt hij wat je allemaal kunt zien als je de lamp uitdoet. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties vol verrassende kleine kijkgaten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 01/11/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters MILB

Recensie

Prentenboekverhaal over een stoer jongetje (ik-persoon), dat graag vertelt dat hij nergens bang voor is. Maar als het donker wordt, ziet hij toch dingen waar hij onrustig van wordt. Als hij het licht weer aan doet, blijkt het niets anders te zijn dan een schaduw van speelgoed of kleren op de vloer. Hoewel thuis het donker hem steeds minder bang maakt, wordt hij toch nerveus als zijn vader hem meeneemt om te gaan kamperen. Na wat zelf bedachte raadseltjes durft hij uiteindelijk zijn zaklantaarn uit te doen, en ziet hij een magische wereld, die hij niet gezien zou hebben, als hij het lichtje had aangelaten: een schitterende sterrenhemel. Prachtig prentenboek met grote kleurenillustraties over dubbele pagina's, waarin honderden kleine gaatjes zijn gelaserd in allerlei vormen (waarvan sommige wat kwetsbaar zijn voor kindervingertjes), die zorgen voor verrassende effecten. De korte voorleestekst is gedrukt in semi-schrijfletters en staat verspreid tussen de illustraties. Mooi bedtijdverhaaltje om jonge kinderen te laten inzien, dat de dingen die je in het donker ziet, niet eng zijn, maar gewoon anders en soms betoverend mooi. Vanaf. ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474959421

Titel Ik ben niet (heel erg) bang in het donker
Uniforme titel Ik ben niet bang in het donker
Auteur Anna Milbourne
Secundaire auteur Daniel Rieley ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: I'm not (very) afraid of the dark. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2018
ISBN 9781474959421
PPN 423925938
Thematrefwoord Angsten ; Nacht ; Kamperen
Taal Nederlands