Waarom is de lucht blauw?
Boek

Waarom is de lucht blauw? ([2020])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Yvonne Schouten

Als de zon schijnt, is de lucht blauw. Hoe komt dat eigenlijk? Lees wat moleculen hier mee te maken hebben en wat atmosfeer is. Met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame, vierkante uitgave uit de reeks 'Kleine ontdekkers grote vragen'*. In dit deel wordt onderzocht waarom de lucht blauw is. Er wordt een schilderij gemaakt: groen gras, gele bloemen en een ... lucht! Maar hoe wordt die lucht nu blauw? Lucht bestaat uit deeltjes (moleculen), die zo klein zijn dat je ze niet kunt zien. De zon schijnt met fel licht door de atmosfeer en door de luchtruimte en het licht van de zonnestralen botst op de luchtmoleculen, waarbij - zo blijkt - blauwe lichtelementen het sterkst verstrooid worden. De presentatie, de onderzoeksopzet en de informatie wordt op levendige, gevarieerde wijze onder de aandacht van jonge ontdekkers gebracht. Dit gebeurt via geanimeerde collageachtige prenten, korte tekstblokken in o.a. grote letters, realistische afbeeldingen naast getekende afbeeldingen, met doe-opdrachten en extra woorduitleg. Een boekje dat in samenspraak met een volwassene tot verrassende ontdekkingen en inzichten kan leiden. Oorspronkelijk Engelstalig (2018), de vrolijke essentie is in het Nederlands overeind gebleven. Natuurkundige verschijnselen in elementair begrijpelijke eenvoud uitgelegd: aardige aanrader voor o.a. basisscholen. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415729 | 24 pagina's

Titel Waarom is de lucht blauw?
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Why is the sky blue?. - Ruby Tuesda Books Ltd., (c)2018. - (Little scientists, big questions)
ISBN 9789463415729
PPN 423150804
Rubriekscode 533.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lucht ; Kleurenleer
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Lucht

Relaties/Serie

Kleine ontdekkers, grote vragen
Boek

Kleine ontdekkers, grote vragen (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen