De kleuren van licht
Boek

De kleuren van licht een oeroude vijand is uit op de troon... ([2020])/ V.E. Schwab, vertaling [uit het Engels]: Inge Pieters

Rood Londen wordt aangevallen door Osaron en dreigt verpletterd te worden. Kell, Lily, Holland en Alucard moeten samenwerken tegen deze gevaarlijke en supersterke demon.

Aanwezigheid

Recensie

Kell zit gevangen in Wit Londen met boeien om die zijn magie laten verdwijnen en prins Rhy verkeert vanwege hun magische band ook in gevaar. Lila schiet te hulp. Voor het eerst zet zij haar pas ontdekte magie in om tussen de parallelle Londens te reizen. Intussen wordt het lichaam van magiër Holland in Wit Londen overgenomen door de boosaardige 'schaduwkoning' Osaron, een demon bestaande uit supersterke magie. Zijn doel is om Rood Londen in te nemen, naar zijn hand te zetten en chaos te creëren. Ondanks de vijandigheid die tussen Kell en Alucard bestaat en de haat van Lila jegens Holland zullen de vier moeten samenwerken om deze demonische vijand te kunnen verslaan. Episch slotdeel* van de fantasyserie 'De kleuren van magie' en 'De kleuren van schaduw'* (2019). De boeiende manier van schrijven brengt emoties en zienswijze van de hoofdpersonages, dramatische en magische scènes, spanning en sfeer indringend tot leven. Scores worden vereffend, waarheden komen aan het licht en offers worden gebracht. Vertaling van 'A conjuring of light'** (2017). Een meeslepend, gelaagd verhaal met levensechte, gecompliceerde personages en een bevredigend einde. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022584958 | 654 pagina's

Titel De kleuren van licht : een oeroude vijand is uit op de troon...
Auteur V.E. Schwab
Secundaire auteur Inge Pieters
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2020]
Overige gegevens 654 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: A conjuring of light. - Londen : Titan Books, 2017
ISBN 9789022584958
PPN 422984299
Genre science-fiction
Thematrefwoord Tovenaars ; Magie ; Kwantumtheorie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Schemering-serie
Boek

De Schemering-serie (2019-...)

vol. dl. 3
Uitgeleend
V.E. Schwab