De cyclus strategie
Boek

De cyclus strategie (2020)/ Maisie Hill, vertaling [uit het Engels]: Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen ; illustraties: Jasmine Parker

Beschouwing over de hormooncyclus van de vrouw en hoe zij daarvan kan profijt trekken in plaats van zich daarvan een speelbal te voelen.

Aanwezigheid

Recensie

Na een snelcursus anatomie en fysiologie van de vrouwelijke geslachtsorganen vergelijkt de auteur de vrouwelijke cyclus met het verloop van de seizoenen. Menstruatie plaatst zij in de winter en ovulatie in de zomer. Daartussen alle overgangsverschijnselen, gepaard gaand met veranderingen in lichaam, stemming, prestatie en welbevinden. De basis is het verzamelen van vele data (onder andere lichaamstemperatuur, libido, consistentie van het cervixslijm en stemming) om op het spoor te komen van je (on)mogelijkheden op het terrein van werk, relaties en je sociale leven op bepaalde dagen in de cyclus. Met daarnaast de raad de productieve dagen volop te benutten voor groei en succes. Het boek is goed geschreven en gedocumenteerd. Veel Engelse termen zijn onvertaald gelaten. Het boek straalt een zekere rebellie uit: de moderne vrouw moet maar eens afrekenen met de situatie dat zij het grootste deel doet van het onbetaalde werk en de mentale arbeid in de samenleving, staat in het voorwoord. Deze toon maakt dat het geheel overtrokken overkomt. Alsof het een gevecht is in plaats van een natuurlijk proces. Met enkele figuren in zwart-wit, een verklarende woordenlijst en literatuurverwijzingen in eindnoten. Het onderwerp is hot voor vrouwen die het naadje van de kous willen weten.

Specificaties

Nederlands | 9789401611688 | 352 pagina's

Titel De cyclus strategie
Auteur Maisie Hill
Secundaire auteur Marie Lotte Hagen ; Jasmine Parker
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2020
Overige gegevens 352 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Period power. - Green tree, 2019
ISBN 9789401611688
PPN 424667991
Rubriekscode 615.59
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menstruatie ; Hormonen; Vrouwen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menstruatie