Megalodon
Boek

Megalodon ([2020])/ Dougal Dixon, vertaling [uit het Engels]: Sanne Verstraten ; redactie: Ellen Hoppenbrouwers ; eindredactie: Hiskia Peters, Taalterrein redactiebureau

De Megalodon is een 14 meter lange haai, die leefde in de tijd van de dinosaurussen. Wat weten we nog meer van deze dinosaurus, hoe jaagde hij? Lees van alles over deze dinoasaurus, ook waarom de dinoþs zijn uitgestorven. Met veel kleurenillustraties en -fotoþs. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de serie 'Uitgestorven'* van Dougal Dixon, die geologie en paleogeografie studeerde en veel boeken over dinosaurussen maakte. Ook schreef hij boeken over dieren, die in de toekomst op aarde zouden kunnen leven en over het leven van dinosaurussen nu, als ze niet zouden zijn uitgestorven. De Megalodon is een dier uit het verleden, een enorme haai en toproofdier. Dixon introduceert de Megalodon als een gevaar voor een groep walvissen. Hij vertelt in het kort iets over verschillende andere gevaarlijke vissen en haaiensoorten, en noemt het tijdperk waarin ze leefden. Daarna gaat hij uitgebreider in op de soort Megalodon: hij maakt o.a. duidelijk waarom de Megalodon een toproofdier is, en hij vertelt over onderzoeken naar de Megalodon in het verleden en latere onderzoeken die nieuwe inzichten over deze haaiensoort geven. De foto's van fossielen, van de Witte haai en tekeningen van de prehistorische vissen vullen de tekst aan. Een leerzaam boek met een geologische tijdlijn, voor kinderen vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415576 | 32 pagina's

Titel Megalodon
Auteur Dougal Dixon
Secundaire auteur Sanne Verstraten ; Ellen Hoppenbrouwers
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Megalodon, the largest shark that ever lived. - Ruby Tuesday Books Ltd, (c)2018. - (Prehistoric beasts uncovered)
ISBN 9789463415576
PPN 423151142
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Megalodons
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Uitgestorven dieren

Relaties/Serie

Uitgestorven
Boek

Uitgestorven (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Dougal Dixon