Hitler en nazi-Duitsland
Boek

Hitler en nazi-Duitsland ([2020])/ Susanne Neutkens, onder redactie van Marlies Huijzer, Ferry Siemensma ; foto's Hugo Jaeger, Picture Alliance, AKG Images, Frank van Beek

In 1933 kwam Adolf Hitler aan de macht in Duitsland. Hij gaf de Joden de schuld van alles wat mis ging. Lees van alles over zijn ideeën, de rol van de crisis in de jaren dertig, het ontstaan van de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) en het einde van Hitler. Met foto's in zwart-wit en kleur. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De jonge Adolf Hitler kon goed tekenen en schilderen, het was zijn droom om later kunstenaar te worden. Toen hij zakte voor het toelatingsexamen van de kunstacademie moest hij zijn droom opgeven. Teleurgesteld en boos raakte hij geïnteresseerd in politiek, vooral de extreme ideeën trokken hem aan zoals dat in ieder land maar één volk mocht wonen. Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog meldt hij zich vrijwillig aan bij het Duitse leger, zijn ervaringen in de oorlog maken zijn ideeën nog extremer. Na de oorlog gaat hij de politiek in en komt in 1933 aan de macht, dat is het begin van een zwarte periode in de geschiedenis. Verhalend wordt verteld over Hitler, zijn ideeën, zijn politieke carrière, de rol van de crisis, de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog en het einde van Hitler en Nazi-Duitsland. De grijzige bladspiegel, 'gescheurde' randjes van de kaders en de vele foto's in kleur en zwart-wit geven het boek de uitstraling van een plakboek. Het boek eindigt met een trefwoordenlijst en enkele verwijzingen naar boeken en een filmpje van Schootv. Maakt deel uit van de subreeks 'De Tweede Wereldoorlog'* uit de reeks 'Uitgelicht' van het Documentatiecentrum. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414906 | 31 pagina's

Titel Hitler en nazi-Duitsland
Auteur Susanne Neutkens
Secundaire auteur Marlies Huijzer ; Hugo Jaeger
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463414906
PPN 42315124X
Rubriekscode Duitsland 947.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hitler, Adolf ; Derde Rijk
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Hitler

Relaties/Serie

De Tweede Wereldoorlog
Boek

De Tweede Wereldoorlog (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Uitgelicht
Boek

Uitgelicht (2019-...)

vol.
Uitgeleend