Kijk- en zoekboek
Boek

Kijk- en zoekboek in het veld ([2019])/ Christine Henkel

Zie je de ooievaar, de kievit en de citroenvlinder? Kun je ook de loopkever en de witte klaver vinden? En welke dieren en planten leven aan de beek, onder de grond en in de winter? Groot hardkartonnen aanwijs- en zoekplatenboek met nostalgische, natuurgetrouwe kleurentekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Liefdevol, een beetje nostalgisch aandoend kijk- en zoekboek over alles wat er zoal leeft en woont in het veld. Samen met peuters en kleuters kan op een zachtgekleurde en realistisch geïllustreerde kijkplaat verteld worden over dieren en planten die leven aan de beek, in het weiland, in het graanveld, in de nacht, in het gras, onder de grond en in de winter. De paginagrote prenten zijn sfeervol, herkenbaar, doen denken aan dit type uitgaven en schoolplaten die vanaf de jaren vijftig steeds weer terugkomen. Rechts van de kijkplaat worden planten en dieren uit de kijkplaat nog eens extra uitgelicht met de in blokletters gedrukte naam van betreffend(e) dier of plant, zonder lidwoord. Naast bekende dieren zijn er veel onbekende soorten als wilde peen, veldleeuwerik en nachtschade. Op deze wijze passeren honderd namen de revue. Afgaande op de informatie in dit kartonboek, met twee afgeronde hoeken en een mooie glanzende afwerking, is de natuurlijke wereld op veel plekken op aarde nog goed en vredig. Hermelijn leeft naast mier en spitsmuis, madeliefje, atalanta, wilde klaver, tarwe, mestkever en wijngaardslak leven zelfs in winters landschap vriendelijk samen. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'In het bos'*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044755251

Titel Kijk- en zoekboek : in het veld
Uniforme titel In het veld
Auteur Christine Henkel
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Mein erstes Wimmelbuch : Feld und Wiese. - Stuttgart : Esslinger in Thienemann-Esslinger Verlag GmbH, (c)2010
ISBN 9789044755251
PPN 424523663
Genre dierenleven
Thematrefwoord Natuur ; Dieren ; Aanwijsboeken ; Zoekboeken
Taal Nederlands