The leopard and the monkey
Boek

The leopard and the monkey (2014)/ retold by Richard Northcott, illustrated by Cristiano Lissoni ; series editor Maria Cleary

Luipaard eet graag apen. Op een dag valt hij in een put. Alleen een baby-aapje kan hem redden. Zijn ze nu vrienden? Met veel kleurenillustraties, opdrachten en een cd-rom. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Hervertelling van een Afrikaans volksverhaal over een luipaard die graag apen eet. Als hij op een dag in een put valt, kan alleen een baby-aapje hem redden. Zijn ze nu vrienden? Het boek zit boordevol oefeningen, spelletjes en soortgelijke manieren om jonge basisschoolkinderen spelenderwijs de Engelse taal te leren. Samen met de luister-cd kunnen er grammaticaoefeningen worden gedaan, kan er meegezongen worden met een liedje en kan er een kleurplaat worden ingevuld aan de hand van aanwijzingen door de rustgevende stem op de cd. Tussen de oefeningen voor en achter in het boek bevindt zich het verhaal. Dit is voorzien van een zelf te lezen tekst, tekstballonnen van de personages en wederom kleine opdrachten. Deze bladzijden zijn bovendien volledig in beslag genomen door kleurrijke illustraties waar de kinderen objecten en situaties in kunnen herkennen. Deel uit de reeks 'Helbling Young Readers'* voor jonge kinderen, om Engels te leren zonder dat het op een les lijkt. Level b, vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels | 9783852727813 | 31 pagina's

Titel The leopard and the monkey
Auteur Richard Northcott
Secundaire auteur Cristiano Lissoni ; Maria Cleary
Type materiaal Boek
Uitgave [London] : Helbling Languages, 2014
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm - cd-rom/audio cd
ISBN 9783852727813
PPN 403900522
Rubriekscode 862
Taal Engels
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Volksverhalen