The fisherman and his wife
Boek

The fisherman and his wife ([2015])/ retold by Richard Northcott, illustrated by Andrea Alemanno ; series editor Maria Cleary

Een visser en zijn vrouw zijn heel gelukkig samen. Dat verandert als de visser een tovervis vangt van wie ze een wens mogen doen. Met veel kleurenillustraties, opdrachten en een cd-rom. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Boekje met verhaal en oefeningen in het Engels, plus bijbehorende cd. Grimms sprookje over een visser en diens inhalige vrouw die aan de door haar man gevangen tovervis een steeds groter huis en steeds meer macht vraagt, wordt verteld in eenvoudige taal, met veel herhalingen, terwijl de gebeurtenissen te zien zijn op de paginagrote gekleurde illustraties. Per twee bladzijden staat er een vraag over de tekst. Achter in het boek staan verschillende soorten oefeningen en taalspelletjes. Op de cd wordt de tekst door een dame voorgelezen in mooi Brits-Engels. Het cd-rom-gedeelte bevat veertien interactieve taalspelletjes, een uitspraakoefening (karaoke versje), schrijfoefening, en een woordenlijst met luisteroefeningen. Leuk en leerzaam voor gebruik thuis en op school; voor wie sinds kort Engels als tweede taal leert. Ook handig voor kinderen met dyslexie (groot duidelijk lettertype, cd). Op www.helblingyoungreaders.com staan veel waardevolle gebruiksmogelijkheden. Deel uit de reeks 'Helbling Young Readers'*. Level c, vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Engels | 9783852727837 | 32 pagina's

Titel The fisherman and his wife
Auteur Richard Northcott
Secundaire auteur Andrea Alemanno ; Maria Cleary
Type materiaal Boek
Editie [1e oplage];
Uitgave [London] : Helbling Languages, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm - cd-rom/audio cd
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: (c)2014
ISBN 9783852727837
PPN 402487885
Rubriekscode Duits 863
Taal Engels
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes