Blaffen om donuts [Makkelijk lezen]
Boek

Blaffen om donuts [Makkelijk lezen] (2019)/ Michael Rosen, met illustraties vanTony Ross ; vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; redactie: Carry Elemans

Hond Snip (ik-figuur) loopt weg van zijn baasjes, op zoek naar avontuur. Hij vindt onderdak bij een bagelverkoopster, maar heeft ook heimwee. Met veel grappige zwart-witte tekeningen. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

De hond Snip heeft het best naar zijn zin bij Julie, Lara en hun moeder. Toch rent hij op een dag in een opwelling weg, op zoek naar meer avontuur. Hij ontmoet vossen en hij trekt de aandacht van een marktkraamster die hem bagels geeft. Omdat hij zo erg van bagels houdt, blijft hij bij haar wonen. Toch knaagt ook het heimwee. Blijft hij bij de bagelvrouw of gaat hij terug naar zijn vroegere familie? Is hij daar nog wel welkom? Snip is in de ik-vorm aan het woord. Hij praat honderduit over zijn belevenissen en zijn gevoelens. Jonge kinderen zullen in zijn avonturen hun eigen drang naar exploratie herkennen. De tekst is eenvoudig en alles wordt uitvoerig beschreven, met veel herhalingen. Daardoor is de verhaallijn nogal uitgesponnen en niet altijd even boeiend. Op elke bladzijde zijn er zwierige, licht karikaturale pentekeningen in zwart-wit waarin de personages expressief worden afgebeeld. Ze sluiten nauw aan bij de tekst en vormen een soort beeldverhaal. Met code waarmee het verhaal op AVI-niveau (AVI-M4) beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463522434 | 95 pagina's

Titel Blaffen om donuts [Makkelijk lezen]
Auteur Michael Rosen
Secundaire auteur Tony Ross ; Annemarie Bon ; Carry Elemans
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2019
Overige gegevens 95 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Barking for bagels. - London : Andersen Press Ltd, (c)2017
ISBN 9789463522434
PPN 422941298
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Weglopen ; Heimwee
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Makkelijk lezen met Bontekoe
Boek

Makkelijk lezen met Bontekoe (2019-...)

vol.
Uitgeleend