Word meesterframer
Boek

Word meesterframer de complete handleiding framing voor iedereen die iedereen wil overtuigen (november 2019)/ Sarah Gagestein & Jolijn Mes

Praktische gids voor het herkennen van frames: de manier om aspecten van de werkelijkheid voor een publiek meer of minder te benadrukken of juist weg te laten, en de wijzen om de eigen interpretatie bij anderen goed over te brengen.

Aanwezigheid

Recensie

Framing is een manier van communiceren, waarbij je bepaalde aspecten van de werkelijkheid meer en positiever benadrukt, en andere minder of zelfs weglaat, om jouw interpretatie van de werkelijkheid bij anderen te goed over te brengen. In het eerste deel van het boek leer je frames te herkennen. Ook zal je zien hoe frames op je brein inwerken en daarmee van invloed zijn op je beslissingen. De schrijvers, beiden taalstrategen, geven een definitie van framing en geven inzicht in waar je framing allemaal tegen kan komen. In het tweede deel leer je zelf framing toe te passen, met drie basiselementen: waarden, verhaal en woorden. Het derde deel gaat in op twee aspecten in de praktijk. Als eerste hoe je er voor kunt zorgen dat jouw frame een podium krijgt, bijvoorbeeld door een frame samen te maken. Als tweede hoe je er voor kunt zorgen dat 'tegenframes' jou niet meer raken. Het boek is prettig geschreven, helder van opzet en bevat oefeningen en een checklist. In de geest van dit boek: het is interessant voor iedereen die gelijk heeft en gelijk wil krijgen. En wie wil dat nu niet?

Specificaties

Nederlands | 9789461263551 | 286 pagina's

Titel Word meesterframer : de complete handleiding framing voor iedereen die iedereen wil overtuigen
Auteur Sarah Gagestein
Secundaire auteur Jolijn Mes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Zaltbommel] : Haystack, november 2019
Overige gegevens 286 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789461263551
PPN 424326620
Rubriekscode Nederlands 844.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Taalgebruik; Politici ; Taalgebruik; Managers
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Taalgebruik