Voorleesboek
Boek

Voorleesboek ([2019])/ Lise Lambert, naar de verhalen van Hugo Matthysen ; met illustraties van Mark Borgions

Hoe zou het zijn als Sinterklaas voortaan met een raket op reis gaat en niet meer met een boot? En wist je al dat Sint enorm goede oren heeft en heel goed kan kegelen? Groot voorleesboek met vijf Sinterklaas-verhalen, gebaseerd op de Vlaamse televisieserie, met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Hoe zou het zijn als Sint niet meer met een boot op reis gaat, maar met een raket? En waarom is het kompas dat Sint zelf heeft gemaakt kapot? En wist je al dat Sint enorm goede oren heeft en heel goed kan kegelen? En is dat de Sint wel, die daar op het dak op het paard rijdt? De vijf verhalen in deze bundel hebben originele invalshoeken en wendingen en zijn goed uitgewerkt. In de verhalen spelen natuurlijk Sinterklaas en Zwarte Piet (wel met die naam, maar getekend als roetveegpiet) een rol, maar ook bijzondere personages als Palomita, Slechtweervandaag, Kneta Knieschijf en de kapiteins Droogdocks en Paelinckx. Het taalgebruik is hedendaags en de verhalen lezen lekker voor. De talloze illustraties van Mark Borgions zijn dynamisch, kleurig en warm van sfeer; de digitale tekeningen zijn grappig en beelden de emoties goed uit. Luxueus vormgegeven; het grote formaat van het boek en het dikke, glanzende papier maken van deze bundel een echt 'bewaar'-boek. Deze voorleesbundel sluit aan op de nieuwe reeks afleveringen van 'Dag Sinterklaas', de Vlaamse televisieserie die sinds 1992 op Ketnet wordt uitgezonden. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401463119 | 45 pagina's

Titel Voorleesboek
Auteur Lise Lambert
Secundaire auteur Hugo Matthysen ; Mark Borgions
Type materiaal Boek
Uitgave [Tielt] : Lannoo, [2019]
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Sylvester en Ketnet. - Tekst: Lise Lambert naar een scenario van Hugo Matthysen. - Omslag vermeldt: De stoomboot en andere verhalen
ISBN 9789401463119
PPN 424107910
Genre sinterklaas - verhalenbundel
Thematrefwoord Sinterklaas ; Voorleesboeken
Taal Nederlands